gaiala Creative Commons License 2005.04.25 0 0 3705

Igen: a világ színes. de minden színnek meg van a helye. A hó fehér, az ég kék, a fű zöld. Véletlenül sem sárga az ég, lila a hó és piros a fű.

 

Sokan születnek kéz és láb nélkül sajnos. Előfordul a természetben. De nem ez a természetes! Ez egy mutáció, egy sérülés.

nem mondtam azt, hogy több a nemi írányultság csökevényes formája, mint a normális nemi írányulétság, a természetes nemi írányultság. De ha a Te vagy az én szüleim ilyen mutációval születtek volna, most nem lennénk.  Azt mondtam, hogy el kell fogadni ezeket az embereket is, de tudomásul kell venni, hogy ez nem normális, nem egészséges, nem a z emberi fajra jellemző tulajdonság, hanem egy sajnálatos veleszületett (rosszabb esetben divatból felvett vagy érdekből életben tartott) állapot. S mivel a családban nagyon fontos a gyerkeknek az utánzással megtanult viselkedési formája tudat alatt is, nem szabad kitenni a gyerkeket ilyen számukra nehezen értelmezhető és feldolgozható "két kukis vagy két nunis" apu és anyu párosra.

Az én kislányom három éves és már tudja, hogy ki a lány és ki a fiú. És beazonosítja magát is e szerint. Tudja, hogy kiből lesz anyuka és kiből lesz apuka. Tudja, hogy ki a néni és ki a bácsi. Tudja, hogy a kisnyuszinak is, éppúgy mint a hugának és neki, van apukája és anyukája. Kérdez, véleményt mond, felismer, vonatkoztat ezekben a dolgokban is. Egy ismerősöm pszichológus anyukája mesélte, hogy egy kisfiú paciense pont két ilyen Más anyukapáros ( kétnunis, mert az anyuka utólag jött rá, hogy ő Más) jkomoly lelki problémákat okoz neki, mert nem érti, hogy ez az ő családjukban hogy működik, ha még a cicáknál is másképp van...az ovistársaknál meg főleg...ott anya és apa puszizkodik, apa az anya fenekére paskol rá...

 

Más: egy egyetemi kollégiumi szobatársam, aki szintén ilyen anyapárosnál nőtt fel, szintén sokat mesélt arról, hogy őneki ez milyen problémát jelentett, hogy gondolta, hogy ez a normális, hogy ő is ilyen, mert utánozni akarta az anyukáját (mint minden normális kislány tudat alatt), próbált ki ilyen kapcsolatokat, s olyan sérüléseket szerzett lelkileg, amiket a mai napig (36 éves) nem tudott feldolgozni. Van azóta férje és családja, de soha nem értene egyet az azonos neműek családalapításával...

Előzmény: pucros (3703)