gaiala Creative Commons License 2005.04.25 0 0 3699

Kedves Reimre!

 

Igen. Pontosan ez a topik miatt regisztráltam magam. Mindenki volt újszülött, ugye ez nem gond :-) ?

 

Eszem ágában sincs téríteni. Csak leírtam a véleményem épp úgy, mint sokan mások is. Ez nem egyezett a többségével. Azért mert kisebbségben vagyok, nem jelenti azt, hogy téríteni jöttem. Akkor én is mondhatnám ugyanezt: miért akarnak engem, szegény katolikust eltéríteni az utamról kőkemény rágalmakkal, sértő megállapításokkal, a vallásom lábbal tiprásával...

Nem írtam az erkölcsi fölényről, mert nincs is ilyen. nem érzem, hogy ez beleolvasható az írásomba. Maximum akkor, ha valamilyen számodra "kényes" vagy "szívenütő" dolgot említettem meg, ami a Te számodra kellemetlen, s ezért hátrább sorolod magad tudat alatt is. Ne tedd! Ugyan olyan meber vagyok mint Te, tele hibával, csak a vallási hovatartozásunk és világnézetünk gyökeresen különbözik. Ettől és nem vagyok jobb. Se Te rosszabb. Remélem nincs harag az én más gondolkodásom miatt :-). Ha ilyesmi lekezelést olvastál ki soraimból, bocsáss meg. Távol áll tőlem a bántó szándék, s ha ismernél, jót mulatnál ezen a feltételezéseden.

 

Nem csodálkozok rajta, hogy számodra nem hiteles a Katolikus Egyház. Én nem csak a hibákat keresem a környezetemben, hanem az erényeket is. Attól, hogy valaki hibázik, nem válik a szememben hiteltelenné. Én mindenkivel szemben toleráns próbálok lenni, mindig van mindenki számára tiszta lapom.

 

Mit jelent az, hogy fikanick és copy pasta? Erre nem tudok a teljes homály miatt reagálni. nem értem, hogy mit jelent.

 

Sehol sincs ez a Bibliában. Nem is írtam ilyet. Mindenkinek meg van az Útja, az a lényeg, hogy a hegy csúcsán találkozni fogunk. Én várni foglak téged, bármilyen írányból jössz is.

 

Hogy ne csak katolikus "szemmel" írjak, leírom az általam elmondottakat alkímista nyelvezettel is. Ez azt hiszem, a szabad kőművesek gondolkodásához is közelebb áll, s lehet, ezt könnyebben érted Te is. Itt is a saját gondolataimat, szavaimat írom, nem másolok sehonnan semmit, ezért lehet, hogy találsz benne hibákat. A lényeg a fontos itt is azt hiszem. Láss át a szimbólumokon mindenhol. A Lényeg egy és ugyanaz.

 

az van a  Bibliában:
"...keressétek először Istennek országát
...mert ímé az Isten országa tibennetek van  
...legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti Mennyei Atyátok tökéletes..."

Minden ember  rendelkezik értelemmel. Ez különbözteti meg az állatoktól. Minden emberben ott van a Szellemszikra.  S akiben meggyullad ez a szellemszikra, rácsodálkozik a világra. Káoszt lát. S felmerül benne: miért  vagyok itt, mi a feladatom, ki vagyok én? S a kegyelem révén meghall egy hangot. "A halhatatlanság  állapotába jutni... " S el kell indulni az ösvényen. Alá kell merülni. Először magunkban. Rendet  kell raknunk saját káoszunkban. A saját Betlehemünkből a sötét barlangból , a szívünkből a  szeretettel felvértezve el kell jutnunk a Golgotánkra, a Koponya-hegyére, ott meg kell tisztítani  gondolatainkat s lelkünknek egyesülni kell a Szent Szellemmel. A Szent Grálban lévő újszövetségi  tisztító vizébe kell belemerülnünk. Ki kell innunk a keserűség kelyhét. S ha alámerültünk,  felemelkedünk, s bármilyen nehéz is lesz, vissza kell térnünk. Vállalnunk kell a keresztutat, s  vissza kell térnünk a feltámadás után. Áldozattal indul az út, az én megsemmisítésével, s áldozattal  ér véget: A Szellemléleknek vissza kell térnie a sötétségbe. Az arany fénnyel a homlokán. A feje  körül (glória).

Ez egy transzmutáció. Egy mennyegző. Ádámnak és Évának, a Völegénynek és  Menyasszonynak, a Kénnek és a Higanynak az egyesülése. Azért, hogy egy legyen Istenben. Azért, hogy  az alkímiai olvasztótégelyben ott csillogjon az arany. Vissza kell térni oda, ahova tartozunk. Ha  ezt nem tesszük meg, elvisz minket a halál, ahogy Bergman Hetedik pecsétjében Antonius Block lovagot  haláltáncba viszi. A szellemszikra elelszik, s meghalunk, s nem marad belőlünk semmi  maradandó.

Első lépés a pusztulás, a feloszlás, az elfeketedés kell, hogy legyen. Mindennek, ami  élő, el kell pusztulnia. Hogy poraiból felemelkedhessen. Visszatér a földbe. Ez a koponya, a holló.  Ez a búzaszem, ami ha termékeny talajra hull, úgy rothad el, hogy csírát hoz. Ez történik a  Szaturnusz uralma alatt.. Csak a hamu marad vissza, ami megragadja az illékony szellemet. Ez az  égés.

A második lépés a Jupiter uralma alatt zajlik. A lélek kiemelkedik  a hamuból, csírát növeszt. A higany megszabadult a formától. A lélek megszabadult az anyagtól.  Elindul a kifehéredés. A föld vízzé és levegővé válik. Szublimál.

A harmadik lépés a Hold uralma  alatt zajlik. Ekkor történik meg a teljes kifehéredés. A lélek teljes tisztaságában egyesül a  Szellemmel. Szűz Mária méhébe fogadja az Igét, ami testté lesz. Ez az oldódás, ezt követi a  megszilárdulás. Az eddigi mozgások felfelé irányultak. A lunáris erők uralkodtak. A test  átszellemesítése zajlott. A lélek tisztulása. Most majd a lefelé mozgás, a solaris erők, a szellem  megtestesítése zajlik.

A negyedik lépést a Vénusz uralja. Megjelenik a Kén (a férfi), amin  először a Higany (nő) illékonysága uralkodik, majd a Higanyon a Kén rögzítő ereje. A kén sárgásra  színezi a Vénusz fémét, a rezet. Már látszik az arany esszenciája. Ez az új teremtés, ez az új  testi-lelki forma még nem tökéletes.

Az ötödik lépés a Mars uralma alatt áll. A Szellem alámerül  a testbe. Az Isteni ige megtestesül, s fény létére a világ sötétségébe merül. Létrejön a külső  megszilárdulás, a Szellem és a test elválaszthatatlan lesz.

A hatodik lépés a nap uralma alatt  zajlik. Felragyog a tökéletes formában a láthatatlanul jelenlévő végtelen tartalom. S aranyként  csillog, beteljesítve a csodát.

S erről ír minden, a hermetikusok, a kabbalisták, a misztikusok,  a gnosztikusok, az alkímisták, a keresztények, a hinduk, a taoisták, a buddhisták, a katárok, a  templomosok, a rózsakeresztesek..., mindenki a saját nyelvén, a saját jelképrendszere szerint, a  saját történelmi hátterével.

Előzmény: reimre (3652)