prsphne Creative Commons License 2005.04.25 0 0 67

"Szinger András elmondta, a "megosztás" jogi szempontból azért aggályos, mert a zeneműveket egy tartalmilag meghatározatlan kör (gyakorlatilag az adott fájlcserélőhálózat összes tagja) számára hozzáférhetővé teszi. "Amennyiben egy ilyen rendszerhez bárki csatlakozhat (regisztráció, díjfizetés vagy egyéb bárki számára elérhető feltételekkel vagy feltételek nélkül), azt a magyar bírói gyakorlat nyilvánosnak tekinti. A zeneművek nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele pedig engedélyköteles. Ezen logika alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy aki fájlcserélő-hálózatban szerzői jogi oltalom alatt álló zeneműveket (vagy más ilyen oltalom alatt álló tartalmat, például filmeket, szoftvert) megoszt, az jogsértést követ el" - fogalmazott."

 

Namost engem az érdekelne, hogy jogilag értelmezhetö-e az a kitétel, hogy "aggályos". Most vagy rendben van, vagy nincs. Ha csak "aggályos" akkor csücsüljenek vissza a kedves hözöngö jogászok az íróasztal mögé jogszabályokat szülni, oszt, ha elkészültek, sipákoljanak. (bár lehet, hogy nincs igazam, és a jogi terminológia szerinte ez egy decisive kifejezés...)

A másik, ami érdekelne, hogy az illetö miskolci lefülelt most akkor pénzért árulta azt a sok cuccot, vagy csak szimplán azért kapták el, mert sokat osztott meg.

Előzmény: Marcy_ (66)