Tyb Creative Commons License 2005.04.25 0 0 3689
Kedves papapite, nem lehet, hogy Te értetted félre a Tótawét?

"ugyanakkor elvitatja a másik, az általa bírált fél jogát az ö világnézetének viszontbírálatához... Hoppá! Remélem, így már érthetö, persze lehet erre is mondani, hogy ez sem nonszensz, és nyugodtan mondhatja, hogy pofa be, de aztán neki soha senki se mondja ám, hogy pofa be..."

Ezt nem egészen értem. Hol olvastad Te ezt a szóban forgó cikkben? Szerintem nem vitatja el a viszontbírálat jogát. Szerintem sehol sem mondott olyat, hogy pofa be, csupán annyit, hogy "Ha meg csak úgy dobálózunk a szavakkal, akkor ám dobálózzunk, de ne óbégassunk, ha nem kenyérrel dobnak vissza."

"Worluk egyébként nem szorul a Te védelmedre"

Tudom. De én már csak ilyen vagyok, hogy ha igazságtalanságot látok, felszólalok ellene, ha kell, ha nem. Mindenesetre hiszem, hogy a vitának van értelme. Worluk tényleg azt ír, amit akar, az emberek meg többé vagy kevésbé értenek vele egyet, és ha vitatkozunk róla, akkor már gondolkodunk a témán, ami a narratív újságírás egyik célja.

"(a kisbetü nagybetüröl meg csak annyit, hogy általában nem használok nagybetüt elektronikus levelezésben, chatben, mert gyorsabb - valamint dupla hosszú ékezetet sem - kiéve a tulajdonnév, mint a nick is... de megkövetlek: ha ez téged érzékenyen érint, nagybetüzni fogok itt.)"

Igaz, ezt nem vettem észre, hogy Te tényleg kisbetűvel írsz. Igazából az szúrt szemet, hogy először nagybetűvel írtad a nickem, aztán meg kisbetűvel. Sztem a nick, mint tulajdonnév, mindenképp megérdemli a nagybetűs írást (kivéve persze a kisbetűs nickek esetén, mint azt lejjebb említettem), de egyébként ha a Te stílusod a kisbetűs írás, azt tudomásul veszem, nem várom el, hogy miattam elkezdj nagybetűzni. Amúgy egy ideig szakfordítóként dolgoztam, ezért az elektronikus formában is helyes magyar szöveg írásának igénye nálam szakmai ártalom... :)

Üdv:

Tyb
Előzmény: papapite (3688)