kia podesta Creative Commons License 2005.04.24 0 0 3666

Hogy mik vannak... végigolvasva itt a HIT védelmezőinek böffeneteit, elcsodálkozom a beírásodon: mire fel merészeled leírni amit leírsz?

 

Ugyanis Tota W elmondja a véleményét, és nagyon igaza van: az egyház nem hit, az egy kifejezetten centralizált adminisztratív szervezet. És ha egy szervezet, pláne pl. Magyarországon, ahol végülis az állami csöcsöt szopja, beleszól a napi poltikába, akkor bizony nem kell csodálkozni, ha sokaknak ez nem tetszik. Nem tetszik ez sokaknak a világben sem!

Persze lehet mindjárt vallás elleni támadásról kiabálni jó hipokrita módra, de azért még nincs olyan régen, amikor a csendőr pofozta fel azt, aki netán nem szerette a papokat, s még igencsak itt van nem is messze az a kor, amikor nem hogy ateistát, de másvallásút küldtek szorgos papok és híveik máglyára, gályára, verettek bilincsbe. Mert azért az RKE sok mindenről híres, de vallási toleranciájáról arról biztosan nem.

 

Ami a pápa körül történt a médiákban az szégyen! mmég az állatnak is megadatik, hogy csendben elhúzódva végezze be földi pályáját, ne pedig millió kamera, és haszonleső újságíró előtt, miközben a hitbuzgó olaszok fogadnak a halál beálltára!

Ha az egyház beleavatkozik a világi dolgokba, tetszik-nem tetszik el kell viselnie, hogy a világnak erről van véleménye, sőt ez a vélemény adott eseben negatív. Sőt mi több, ezt messzehangzóan el is mondja!

 

A pápa-saját maguk alkotta szabályok szerint csak persze- ex cathedra tévedhetetlen, ha a hit dolgairól nyilatkozik. De biz csak Vatikán állam feje, ha a világ dolgaiban megszólal, vagy tesz... és az emberiség túlnyomó többségének ennél nem több.

Tessék végre ezt tudomásul venni, és ennek megfelelő szerénységgel hozzászólni a dolgokhoz!

 

 

 

Előzmény: papapite (3664)