reimre Creative Commons License 2005.04.23 0 0 3652
Gaila, idejössz egy frissen regisztrált nickel téríteni. A hozzászólásodból végig sugárzik az a végtelen erkölcsi fölény, ami sok más katolikusból is, és még azt is mondod, hogy ilyet nem írtál. Konkrétan nem. Csak éppen arról szólt az egész.

A másik kérdés. Itt általában (meg másfelé is) a katolikusok valami végtelen erkölcsi fölény teljes birtokában szoktak leszólni másokat (tisztelet a kivételnek, van olyan is.) Ugyanakkor mi is áll emögött a végtelen erkölcsi fölény mögött? Áll egy szervezet, ami nagyon régi, ez kétségtelen. Ugyanakkor a múltja telis teli van sötétebbnél sötétebb foltokkal ("szent" inkvizícióval, keresztes rablókkal, templomos lovagokkal, máglyákkal, fegyver-áldásokkal, soroljam még?). Csodálkozol rajta, hogy ez sokaknak nem hiteles? Ne csodálkozz.

És akkor a lényeg. Én a te általad oly nagyra becsült róm-kat egyházat egy szemforgató, álságos, erőszakosan térítő bagázsnak tartom. (Most majd jöttök azzal, hogy nem tudok róla semmit. De igen, megfordultam benne belül is.) Elegem van belőle, hogy állandóan benyomulnak az életembe, elegem van belőle hogy állandóan meg akarnak téríteni. Elegem van belőle, hogy ehhez minden lehetséges eszközt felhasználnak, beleértve a médiát is. Beleértve a térítési céllal regsiztrált fikanickeket és a copy-paste bősz használatát.

Egyébként is, hol van az a bibliában, hogy ha én Istent akarom szolgálni, akkor kizárólag a róm-kat, esetleg egyéb katolikus, egyház "szolgáltatását" vehetem igénybe?

Remélem elég konkrét voltam. Most már legalább engem is lehet fikázni, nem csak a tótawét.
Előzmény: gaiala (3647)