Vérpistike Creative Commons License 2005.04.23 0 0 3638
OFF/

Bocs, hogy okvetetlenkedek, de a homoszexualitást nagyrészt társadalmi problémaként lehet kezelni(pszichológiától függetlenül), ill ugyanolyan civilizációs jelenség, mint pl a cukorbetegség. Csomó rákkeltő, ill ahhoz közeli hatású anyag kerül az emberek szervezetébe, tulképp mi vagyunk a szűrő a tápláléklánc végén. Bennünk csapódik le az össze rovarirtószer, egyáb káros kemikália, amit a tápláléklánc többi eleme(növények állatok) nem tud a szervezetéből kiüríteni, s így utódainak továbbad.
Az effajta halmozódás pedig nagymértékben befolyásolja a születendő utódok belsőelválasztású mirigyeit, s így pubertáskorig a szerencsétlenebbjének agya máshogy fejlődik a túlzott/abnormális ösztrogén/tesztoszteron-termelés miatt, ergo más beállítottságú lesz.(forrás Spektrum, Discovery, National Geografic channel)

Nem tehetnek róla, de, simán letudható társadalmi jelenségnek a homoszexualitás az okok mián.

Második jelenség a kulturális hatás. Pl az ókori görögök még nem nagyon használtak PCB-t, vagy alfatoxint, ellenben ott a tökéletesség, a test kultusza volt nagyon is meghatározó.Az aerobic, a fitness terjedésével együtt bukkannak fel a metroszexuálisok is (legjobb példa Beckham :)...)

ON/

(előveszi a laserkargyát)

Márpediglen Worluknak a stílustól függetlenül nagyon is igaza van. Korábban reagáltam már a jelenlevő igazhitű emberkékre megfelelő stílusban, de, annyival tartozom a tisztelt topictársaknak is, hogy értelmes nyelvezetben és stílusban adom elő ugyanazt.

Voila:

A mai Katolikus egyházzal az a legnagyobb gond, hogy abszolútumokban gondolkodik.
( kapcsolódó link itt: http://forum.rpg.hu/index.php?showtopic=3605
A zisten bocsásson meg nekem azért, ha hülyék kezdenek el rajzani szeretett fórumomon.... )
Ez pedig azt jelenti, hogy nem demokratikus, ergo nem engedi meg, hogy egy ember szabadon eldöntse, ő tulajdonképp mit is akarjon. A katolikus vallás egy világnézet, ami megpróbál különféle eszközökkel mindent a saját képére formálni(mint a legtöbb vallás). Azt a brutalitást és maradiságot, mint amit napjainkban a muzulmánok egyes rétegeinél tapasztalhatunk szerencsére elhagyta, de nem rajta múlt a dolog.

Európa nagy szerencséje abban rejlik, hogy a világi hatalom el tudott szakadni az egyháztól, s így esélyt kapott a mostani társadalom. Lehet látni, milyen volt a korabeli, totális egyházi hatalom a korai középkorban. Mindenki utána tud nézni.

A szabad gondolkodás az egyik legnagyobb kincs szerintem, s nagyon rossz szemmel nézek egy olyan szervezetre, amely dogmákhoz és kinyilatkozásokhoz ragaszkodik érvek és belátás helyett, s ha nem állna vele szemben az emberi jogok nyilatkozata, ill a legtöbb kormány erőszakot kisajátító monopóliuma, simán erőszakkal terjesztené a Hitet.

Visszatérve az abszolútumokhoz, az Egyház még mindig birkaként, bárányként bánik az emberekkel. Elfelejtette, hogy az ember fejlődőképes, nem kell mindig megvédeni őt a saját gondolataitól. Ma már nem az Egyház őrzi a társadalom békéjét, max lelki támaszt tudna adni. Még mindig irányítani akar ahelyett, hogy tanítana, vagy példát mutatna azokból az értékekből, amelyeket sok esetben maga is csak papíron ismer.

A mai korban kapott esélyt az Egyház arra, hogy TÉNYLEG azzá váljon, amit alapítójuk elképzelt....
Ezért is írta TWA azt, amit. Szerintem.
Ezért értek egyet vele.

Vérpista.
Előzmény: LegottTegel (3632)