"Nagyon szeretnem ha megfogalmaznad mit ertsz kommunizmus alatt es kiket tartsz kommunistanak ?"
Jó kérdés!!! Csak nem a klubból való kizárás előtti végső vizsga? ;-))
Mivel az egészen preciz politikai definiciót nem tudom, én a magyarországon elterjedt változatot ismertetném: tehát társalgási szinten komunista az, aki valamilyen formában és szinten ma is egyetért ezzel a világszerte megbukott, történelmi zsákutcás, proletárdiktatúrába csomagolt baloldali, ateista-materialista uralmi rendszerrel. Na...! Nekem az is az, aki azt mondja: Jó eszme, csak rosszul csinálták. (Ez a fából vaskarika: ha jó az eszme, miért mondott csődöt a gyakorlatban az egész világon. Ezen az alapon a fasizmus is jó eszme...)
Félretéve a viccet: azért undorodom tőle, mert hamis eszme, olyan dolgokra alapoz csalárd módon, ami nem létezik a valóságban: egyenlőség, mértéktartás, szabadság, testvériség - ezek sosem működtek nagy tömegben. S amikor gyorsan kiderül a tarthatatlansága, akkor pedig terrort alkalmaz, rémuralmat, s eredményez hiányt, szegénységet (=egyeseknek hatalmas vagyonokat), kontraszelekciót, leépülést.
A kettő (komm. - pedo.) küzütt nincs kapcsolat, ha csak az nem hogy mnd2től undorodom.