Beginner Creative Commons License 2005.04.18 0 0 393

Üdv!

 

Speciel én harcművészeti szempontból értékeltem, és nem hivatásosra gondoltam. Egyébként az amcsi rendőrök nem hiszem, hogy ne kapnának valami hatékonyabb cuccot, ha a magyarok is pisztollyal rohangálnak =>Nem a gázspray az elsődleges fegyverük. Ezt csak azért írtam, mert ha jobban belegondolsz, egy gázspray előkapása végzetes lehet, ha az ellen reflexből szúrni/lőni kezd, szóval nem mész vele semmire. Ahhoz, hogy a stuffot biztonságosan tudja valaki használni, kell némi harci/harcművészeti előképzettség. Viszont a "profik", ergo a 3 danos karate/judo/aikido stb. sensei-ek nem szorulnak ilyen eszközökre, már csak azért sem, mert 250 ms alatt (legjobb esetben) tudja előkapni az önvédelmi eszközét, de kevesebb, mint 100 ms alatt le tud reagálni komplex támadást, tehát amikor kialakul a szituáció, nincs ideje játszadozni, közben is elég elfoglalt, a végén meg minek szórakozzon? 

 

Szal nem a rendőrökre gondoltam (egyébként a rendőrök közel sem profik). Maradva a harci példánál vagy pusztakezes technikák, vagy valami jó fegyver (akármi).

 

"Ez a mondat tenyleg "beginnerre" vall:-))"

 

Lehet. Én mindig beginner maradok :)

 

"Vagy az osszes amcsi rendori szervezet csak amatoroket foglalkoztat..."

 

Nézd, nagyon ritkák a "profi" rendőrök. Van 1-2, amelyik tényleg edzésben van, de gondolhatod, hogy az nincs benne az alap képzésben.

 

Összesítésként annyit mondok, hogy gázsprayt csak 2 fajta embernek érdemes használnia:

 

1 - Amatőr, alacsony képzettség (1-2 hónap, nem intenzív)

 

2 - Profi(esetleg amatőr) (fegyveres!!!) kiegészítő eszköz

 

Amúgy szerinted 2 spray esetén a jet-jet, vagy a jet-fog az optimálisabb?

Előzmény: gvass1 (392)