Nem állítottam, hogy az autósok "buták" lennének, csak rávilágítottam arra, hogy az autózás nem olyan, mint ahogy azt az idilikus autóreklámokban bemutatják.
Sajnos a vonatozás sem olyan, mint az idillikus reklámokban.
Azon érdemes elgondolkodni, hogy sok családban a legnagyobb kiadást az autó jelenti. Meg kell nézni a 30-40 éves panelházak előtt milyen sok új autó áll, ami
számomra különös ellentmondás. Nem egy tiszteségessebb lakás lenne a fontosabb?
Talán a tisztességes tömegközlekedés hiányzik?
A panellakásban lehet többé-kevésbé kultúrember módjára élni, de a Bhv-t hiába tapétázom ki, nem lesz rajta kisebb a nyomor, nem fog a célomhoz közelebb megállni, és a kosz is hamar újratermelődik benne.
A másik, a parkolási gondok jelentik. Gyakran a célhelyszinnél messzebb találsz
parkolót, mint amilyen messze a busz (villamos, troli, stb) megállója van.
Persze ha a villamosmegálló távolságához hozzáadjuk mondjuk a Keleti 1. vágány-metró távolságot, akkor már nincs is annyira messze az a parkolóhely.
Abban igazad van, hogy a vasútállomásra is el kell jutnod, ami egy nyaralás esetén
a csomagok miatt problémás. Nos, erre találták ki a taxit. Egy évben az egyszeri
nyaralás alkalmával ennyit megengedhetsz magadnak.
Ezt ugye viccnek szántad? Gipsz Jakab 2gyermekes családapa, amint az újpesti lakótelepről eltaxizik a Délibe, majd a keszthelyi vasútállomásról a vonyarcvashegyi nyaralóba... aztán a nyaralás végén ugyanez vissza. Nem 1x évente, mert néha meg kell látogatni az anyóst is, vagy hazahozni egy böhömnagy és dögnehéz akármit.
Magam részéről, ha majd lesz gyerekem (gyerekeim) az autóra fordított pénzt,
és időt inkább rá (rájuk) fordítom, hogy ne érezzék az apjuk hiányát.
Jogod van hozzá. De én attól félek, hogy az én gyerekeimet nem fogja vigasztalni az a tudat, hogy apu most éppen pénzt takarit meg azzal, hogy a buszon vagy a vonaton nyomorog a koszban a család. Főleg, ha ez a megtakaritás egy fagyira sem elég.