tothocska Creative Commons License 2005.04.16 0 0 817

A Ferenc krt abból él, hogy ad-vsz, mint minden kereskedő. Ha el akarod adni a régi Piko coccodat, és beviszed, a kereskedő azt fogja kérdezni, mennyiért adod? Ui az eladó nyilatkozik az árról, aztán a vevő (jelen esetben A Ferenc krt) nyilatkozik, kell-e neki ezen az áron, vagy kínál érte kevesebbet, és ha a vételi ajnlat még elfogadható Neked, hát otthagyod annyiért...Persze a kereskedő abbólól él, hogy olcsóbban vesz, mint ahogy elad.

A börzén a Lángban ugyanez van, csak az ott árolóknak 500 HUF az asztalbérlet alkalmanként, a boltosnak pedig fennt kell tartania az üzletét ( bérleti díj, víz, villany, stb).

Már többször volt téma, hogy a Szív utcai boltos a Lángban vásárol, és a boltjában felárral adja el. Hát mi a fenét csinálna??? Azon kívül, ha megnézed egy bolt kínálatát, melléképzeled a raktárát, akkor láthatod, hogy több milliós készleteik vannak. Ennek a befektetésnek is a vevő fizeti meg a "árát". Ez a világon mindenhol így működik.

Vevő oldalról egyet tehetsz: ha drágállod az árut, nem veszed meg, és kész. Következmény: ha egy bolt kínálata túl van árazva, akkor nincs vevője, és csökkenti az árat (vagy bezár).Ha valahol törzsvevő vagy, kapsz kedvezményt. Nagyjából ennyit szerettem volna hozzászólni...

Előzmény: Vanitatum (803)