chromax Creative Commons License 2005.04.16 0 0 176

hpszi:

 

a műholdvevő szett a következőképpen épül fel (minden eleme variálható)

 

- tükör (itthon ajánlott legalább 90-es ha forogni akarsz. az egy dolog, hogy az Astra erősen sugároz, de más holdaknak vannak olyan nyalábjai, amik kisebb tükörrel nem jók). Ára: 2-3.000 Ft-tól felfelé (minél nagyobb annál drágább). Egy 90-es tükör olyan 5-7.000 Ft. Lehet használtat venni, csak kérdezz rá miből van, meg meg kell nézni nincs e megsérülve, rozsdálva.

 

- fej: ma már 0.3 db-eset érdemes venni,  5-7.000 Ft. Használatat ebből nem vennék.

 

- motor: két fő típusa van, van az ún. tolómotor és a diseq motor. Utóbbi a divatos most. kb 15.000 Ft.

 

Ehhez szerelvények, stb. kb 6-7.000 Ft.

 

UPC kártyát venni leginkább a hivatalos forgalmazónál lehet. Kalóz kártya nem nagyon van, inkább ún. "szervízkártyák" amiket a cégtől nyúltak le. Ha viszont UPC-t akarsz nézni, akkor megint nem biztos, hogy a Strongot kell megvenni, mert abba még kell venned egy Cryptoworks modulfogadót, kb. 20.000 Ft-ért. Kicsivel többért már komplett beltérit kapsz, univerzális modulfogadóval. Bár ha elhozod a UPC-től az általuk adott beltérit, akkor mindegy. Ahhoz hogy nézni tudd, az Astrán kell állni a tányérnak, ha nem ott áll, nincs UPC, csak ha visszaforgatod. Egyébként nyugodtan el lehet forgatni (azért mondják ezt, mert az ő általuk adott beltéri az Astra vételén kívül másra nem jó).

 

A fej polarizációjával meg ilyesmikkel nem kell foglalkozni.

 

UPC kártyával meg forgatós vevővel nem sok értelme van a kábel-tv jellopással foglalkozni, hiszen minden csatorna elérhető anélkül is. Problémás, ha valakinél elszaródik a vétel, és felfedezik a kábeledet.

 

 

 

 

Előzmény: hpszi (174)