Macroglossa Creative Commons License 2005.04.16 0 0 1246

Azért ne felejtsük el a Hawk esetleges kivonásával kapcsolatban azt sem, hogy az IAF a repülőgépek minőségében (mindig megkapják azonnal és ingyen a legmodernebb amerikai technikát, amelyet még tovább is fejlesztenek saját igények alapján), mennyiségében (már nem 8x annyi arab vadászgép van, mint zsidó), és a világ talán legjobb kiképzési rendszerével (szvsz ugyanis egy oktatónak nem az a harci tapasztalat, amikor harmincszoros túlerővel lebombázzák Kis-Jugoszláviát) harcértékében valószínűleg jóval felülmúlja az arabok összes légierejének egyesített harcértékét, ezért annyira nincs rászorulva telepített lérakra, bár az atomtelepek és a nagyvárosok valószínűleg "megérdemlik".

 

Arról nem is beszélve, hogy nem kizárt, hogy a 91-es Öböl-háborúból is "felejtődhetett" ott pár üteg Patriot.

 

A zsidó védelmi doktrina egyébként is főleg a prevencióra épül, szerintem megfelelő hírszerzési eredmények esetén már "repülőtérbe" folytanák az esetleges támadást.

 

Az egy másik kérdés, hogy az asszimetrikus hadviselés korában szvsz lassan qrvára mindegy, hogy hány F-22-est vesz az USAF és abból mennyit ajándékoz oda Izraelnek.

 

Irán az egyetlen lehetséges választ adja az atomprogramjával (már bebinyosodott, hogy ha van atomod, békénhagynak, ha nincs, akkor rádfogják és lerohannak.)

 

Addig örüljünk, amíg egymást eszik, és nem bennünket.

 

Üdv

 

A Macroglossa

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Cifu (1245)