Player11 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 226

 

 Mivel igen nehéz és hosszadalmas engedélyt kapni és ez a fegyver cseréjéhez szükséges engedélyre is igaz, valamint a régi fegyver eladása sem eccerű, ezért érdemes meggondolni mit veszel.És előre gondolkozni sem árt mert szinte biztos hogy előbb- utóbb meg akarsz próbálni még egy két más lövészeti ágat is.

Tehát olyant vegyél ami minél többre alkalmas.

A pontlövészet minden lövészsport alapja enélkül sosem leszel jó lövész, de egy fiatal ember kizárt hogy megelégszik ezzel a statikus, kevésbé fizikai mint inkább mentális igénybevételt jelentő ( tehát inkább az idősebb, nyugodtabb embereknek való)sporttal.

A dinamikusabb lövészeti ágak:

sziluett lövészet, gyors-pontlövészet, még űzhető forgóval, de a még gyorsabbak : a Steel challenge, a Rapid shooting és az IPSC és a most feljövő IDPA igazából öntöltőt igényelnek. Persze van néha revolveres verseny is ,de ritka mint a fehér kánya.

Mivel max kettőt vehetsz egyiknek mindenképp az MCM-et ajánlom, mert kb 20ezerért megkapod és ez a pontlövészetben nem kompromisszum, simán bajnok is lehetsz vele, valamint jó sziluettre és steel-re is.

Nagykaliberben az univerzális mindenre jó öntöltőt javaslom pénztárca függvénye hogy milyent, de min CZ75-öt.

Sztem növekvő ársorrendben:

-CZ-75( 60-130)

-Glock17(100-130)

-HK-USP(130-190)

-CZ-75-IPSC(220)

-HK-USP-Expert(kb240)

-Colt klónok: BUL( kb 250), Para Ordnance,STI( az utóbbi kettő állítólag már pontlövészetben is komoly,180 feletti eredményre is képes,bár áruk is 300-400)

És ha már jól belejöttél a pontlövészetbe akkor esetleg lecserélheted az MCM-et egy jó pontos 38-asra, de tanulni csak az olcsó 22-es!

Ha az MCM-re nem jön vevő max elbukod a húszezret....

Előzmény: yoyoman (221)