boattis Creative Commons License 2005.04.11 0 0 559

Üdv Mindenkinek!

Bocsi, hogy egy kicsit elhanyagoltam a Tisztelt Öntevékeny Naplopó Kollégákat, (TÖNK), de hogy ne jussak a tönk szélére, egy kicsit dolgoznom is kellett.

Tehát az abszorber festékről: amikor már azt hittem, hogy félúton van valahol a Csendes óceánon a festékünk egyre-másra jöttek elő a problémák: veszélyes anyag, vámtarifa, hulladék megsemmisítésről nyilatkozat, stb. Most már azt hiszem, minden letisztult a dolog körül, tényleg elindítják végre a festéket.

Viszont a vám+áfa+szállítás bizony nem két fillér, ezért egy kicsit drágább lesz a lé, mai árfolyamon olyan 500-600 Ft/nm áron áll. Szerintem még így is maxima megéri az árát.

Eddigi előjegyzés a következő:

IV  1/2 l

egrus 1/2 l

HHapci 1/2 l

S.P.T. 1/2 l

Gpeti ? l

Ha fenntartjátok a rendelést, kérlek jelezzétek.

Egyébként az én legyártott síkkolektoraim is erre a fránya festékre várnak!!

A szabályozó teljes gőzerővel készül, (végső stádiumban van), de ennek a teszteléséhez is kell a festék.

Egyébként tényleg piszkosul tágul a lemez, amikor felforrasztod, de ezt lehet csökkenteni a forrasztás haladási irányával. Tapasztalatom az, hogy az egyik sarkától kell elindulni, és átlósan egyszerre forrasztani az összes csövet. Persze egyszerre nehéz lenne, de úgy 100-100 mm-enként sorban átlósan az összes csövet megállás nélkül. és akkor elég jól kiterül a lemez meleg állapotában is.

Ha van aki segít lenyomni az aktuálisan forrasztott darabot, szinte tökéletesen 100%-ban le lehet forrasztani.

A szabályozó tesztjéhez nekem is kész a segédprogi, percenként méri az átfolyt víz mennyiségét literben, a lejött hőmennyiséget, a szivattyúk fordulatszámát és az összes mérhető hőmérsékletet.

Üdv: boattis

Előzmény: Gpeti (517)