Amphenol Creative Commons License 2005.04.11 0 0 57

Sziasztok !

 

  OTHELLÓ ...  így nagybetűkkel ....  :-)

 

 

  Én megörököltem egy kb 350 tőkéből álló ültetvényt ,

bort nem csinálok belőle  ( egyenlőre ) , de tervezem .

 

  Viszont egyik kollegám igen . Ennek a bornak a nagy

előnye , hogy ennek nincs tablettás , szalmából erjesztett

változata ... hamisíthatatlan ...  nekem ízlik ...

 

   Nehéz ételek , sültek , esti nagy baráti beszélgetések

nélkülözhetetlen kelléke ...

 

   Önmagában inni "nehéz" , teli gyomor kell hozzá :-)

 

   Nem vagyok " nagy " fogyasztó - kb 6 - 8 liter / év .

 

   Ami viszont érdekes ennek a szőlőnek szeme van ...

 

   Amikor Sopronban nem szedik le a Kékfrankost , mert

30 - 40 Ft -ért nem éri meg a gazdának , az othellót

60 - 100 Ft között lehet piacra dobni ....

 

   Dél-nyugati , meredek domboldal , 19 fokos must .

 

   Mivel a szőlő hobbynak sem utolsó ezért idén kb 150

tőkével növeltem a termőterületet ...

 

   Tőke ... hajaj hol van még attól .... iskoláztam .. illetve

bizva a jó éledésben ,    helyre  is ültettem .

 

   Egy gyökerezést elősegítő porral most találkoztam először

kiváncsi vagyok milyen eredménye lesz .

 

 

   MEDINA : / egy lentebbi levélben említették /

 

 

   Egerben ittam belőle , életem eddigi legjobb vörösbora ..  / 35 év /

 

 

 

Előzmény: kisszszoros (56)