Hello!
Nekem aztán édes mindegy csak kapcsolatba szeretnék kerülni a fegyverekkel, de igazán közelről! Természetesen megszeretnék tanulni lőni, ha lehet minél több fegyverrel, En Hidvegi Attilanal kezdtem, Del-Budan Campona mellett van a lotere (pontasabb elerhetoseg
itt, a busz epp a loter elott all meg). Jo sok fegyvere van (.22 es para loszeru pisztoly, soretes puska, tavcsoves puska), van mibol valogatni az edzeseken :-).
Poztivum vele kapcsolatban, hogy ha a jovoben szeretnel nemzetkozi (vagy akar a magyarorszagi Hungarian Open-en) IPSC versenyen indulni, akkor nala be tudsz lepni az MDLSZ-be is (szemben a nem szovetsegi tag Hungari krt-u klubbal, ahol egyebkent szinten jol oktatnak).
verseny is érdekelne csak nemtudom pontosan milyen versenyszámok vannakNagyon roviden (es feluletesen) nehany versenyszam:
Pontloveszet: 25-m tavolsagra egyhelyben allva lovoldozol egy korkoros celtablara, lassan {ez a leg egysikubb}.
Steel challange: kulonbozo tavolsagokra elhelyezett femcelokra lovoldozol gyorsan {ez sokkal osszetettebb, hiszen itt egyreszt pontosan kell loni (amelyik loves nem talal, azt vagy megismetled, amivel megy az idod, vagy 3 masodperc buntetest kapsz), masreszt gyorsan (az gyoz, aki a leggyorsabb) is}
Rapid shooting: mint a steel challenge, de papirra lovunk
IPSC: kulonbozo (kb 1 es 25 meter kozott) tavolsag, kulonbozo start- es lovohelyzetek (pl. indulaskor telefonalni kell, csak egy ablakon keresztul lehet latni a celt, stb), es a pontossag mellett (itt a kb mellalak meretu celok 3 reszre vannak osztva, minnel kozepsobbet talalsz el, annal tobb pontot kapsz) a gyorsasag is meghatarozo (a pontszamot elosztjak az idovel, az igy kapott "hit rate"-nek kell minnel jobbnak lennie) {a fentiek kozul a legosszetettebb}
IDPA: egyesek szerint visszateres az eredeti IPSC-hez, aki egyiket sem probalta, annak hasonloak, de a realisztikussag itt fontosabb (ami a jol birazhatosag rovasara megy szerintem), keves verseny van belole nalunk (meg :-))
Ha ezekkel kapcsolatban kerdesed van, akkor ne OFF-oljunk itt, inkabb gyere at az IPSC topicra feltenni a kerdeseket.
Bel