Jamie25 Creative Commons License 2005.04.08 0 0 445

Sziasztok!

 

Pár infó melegében:tegnap aláírtuk a közjegyzőnéla  papírokat és a bankban is a szerződést...hát el kell mondjam,hogy midn a közjegyző és mind a banki ügyintéző szerint ilyen bonyolult szerződésük még nem volt:)

A részletek:gerendaház építés félkész állapotra bank garanciával,bank közvetlenül a cégnek utal.Ft alapú hitel életbiztosítással,abból is vegyes konstrukció,ahola  hitelösszeg megy  akamatra, a biztosítási díj pedig a tőkét törleszti.

Kértünk a meglévő gyermekre szoc. pol-t és mivel szeretnénk még babát ,be is vállatunk egyet,így belejött a megelőlegző kölcsön is.És mivel tavalyi az építési engedélyünk ,így még az ÁFA is vissztérítésre kerül.Hogy az egész emg is legyen kavarva mindez fészekrakó konstrukcióban,ami aztán teljesen más feltételekkel és költségekkel számol,mint a többi...

amit fizetnünk kellett költséget:37e közjegyző és 102 keretbeállítási díj a banknak ,ez vonatkozik a hitel,2 szoc pol és ÁFA utalási költségére(ez a folyósítási jutalék új neve).Ezenkívűl már csak az állapotfelméréseknél kell fizetni,de azt már az értékbecslőnek.

Szóval nem volt egyszerű,de meglett és lezárult!Persze még nem tlejesen,mert egy hónapja várják a záradékot a bank ügyvédjétől,hogy az összes ide vonatkozó jogszabály belekerüljön és ami üti egymást,azt kivegyék...

Ilyen pl. az ,hogy az új törvényeknél 70% számlát kell igazolni,ebből 20 jöhet le mint bontott anyag ,így az összes költség 56%-a jön ki amit igazolnunk kell...persze a szoc. pol.-ra vonatkozó törvény 70%-ot ír és nem említi ezt a lehetőséget,mivel még 2001-es...szerencsére nagyon rugalmasak voltak és nem ez utóbbi szerint kell számlát vinnünk,ami 16%-nyi anyagot jelent számla nélkül,ez kb. 400.000Ft ÁFa fizetéstől mentett meg!

Remélem nem voltam nagyon off,de úgy gondolom ez hasznos lehet azoknak aki még előtte állnak!

A centit pedig továbbra is vágjuk,lassan jön június 5-e és vele a házunk is!:)))

Üdv:

Jamie