Gpeti Creative Commons License 2005.04.07 0 0 536
De meg fog vetemedni. Én is így csináltam, és pont azért vetemedett el, mert így csináltam. Amint elkezded melegíteni két már rögzített pont között, egyből elkezd görbülni. Mivel a cső felé nem tud, ezért a csőtől elfelé fog hajlani. Ahol hidegen tökéletesen felfekszik, ott melegen 3 mm-re el fog távolodni tőle.
Én ha újra kezdhetném, akkor feldarabolnám a lemezt 10 centi széles csíkokra, és azt a húrokra merőlegesen raknám rá. Nem tudom, hogy ez így ront -e valamit a konstrukción, de ezerszer szebb lesz, és nem marad benne akkora feszültség.

Voltam Construma-n.
Láttam néhány napkollektoros céget, szinte csak síkkollektorok voltak. Sajnos egyiknek sem volt az ára 100e alatt, még nettóban sem (2 m2-esek). Én úgy vettem észre, az összes cég extra profitot akar. Ja, és meglepő módon rengetegen érdeklődtek.
Láttam a világ legjobb német síkkollektorát is. Megálltam előtte és hangosan elkezdtem röhögni, ugyanis olyan hullámos volt az abszorbere, mintha én csináltam volna.
beszéltem hőszivattyús emberrel is, eléggé elvette a kedvem, leginkább azzal a szöveggel, hogy ők mindent megcsinálnak, legyek nyugodt, ők értenek hozzá (én hülye meg fogjam be, ne okoskodjak csak fizessek sokat (olyan 3-4 millió között))
Előzmény: kiviszem (535)