Elsosorban,talan tudod talan nem de meg nem regen nyakig benne voltam a Maganyosok klubjaban,azt a topicot en alapitottam.6 ev alatt majdnem 20000 hozzaszolas volt a topicba,sokan kerestek ott nyugalmat,megertest ,tanacsot de adtak is magukbol.
Nos,e hossu ido alatt megerosodott bennem is azt amit mar a topic megnyitasanal gondoltam:
a magany nem csak az en szememben,egy alapott es nem egy buntetes,nem egy betegseg,egyszoval nincs negativ tartalma.
Jogos tivadar tarsunk megjegyzese.A magany szamomra sem egyedullet.Sokszor az egyedullet a magany velejaroja de a magany szellemi allapot ,nem buntetes,nem szenvedes.Egyedullet egy fizikai megallapitas.A magany egy eszmei.
Sok ember,jomagam is maganyos a tumultusban is, meg egy olyan kedves emberek mellett is akikel szivesen vagyok egyutt.
A magany egy bizonyos magadbanezest,a nemet azt mondana hogy"In Sich zu kehren",a magan-y szo talan ilyen megkozelitesben lett elfogadva holott a Magyar szokincstar egyedulallonak ,tarstalannak mondja a maganyt.
A magany lehet egy tranzit allapott amikor ideje van onmagunk megfogalmazasara,melyulesere,bizonyos retrospektiva feldolgozasara.Elkulonodes a tobbitol.
Az idok soran tarsaim is egyettertettek hogy a maganyt igen jol ki lehet hasznalni .Lenyeges hogy ezt az idot arra hasznaljuk fel hogy meg szeressuk magunkat.A mi utolso tanunk akit nem lehet kivegezni az mindig a sajat emlekezetunk.Elveinkre emlekeztett.Ha huek vagyunk onmagunkhoz,akkor elismerjuk magunkat es szeretni tudjuk a megnyilvanulasainkat.Ha pedig szeretjuk magunkat tudunk masokat is szeretni.Ilyen forman es igy kihasznalva a magany akar egy pozitiv allapot.
A magany lehet kreativ.Magad valaszait keresve egy bizonyos szellemi izolacioba jellemes,specifikus lesz a dolgokhoz valo hozzaallasod,szamodra igaz.
Ezzel nyitok.