Törölt nick Creative Commons License 2005.04.05 0 0 78

mondom olyat,  mint a kazettás magnókban! Az pedig úgy működik, hogy ha alulvezérelt, akkor folyamatosan, lassan, 7-8mp alatt fölerősíti a hangot, amíg a normál kivezérlést el nem éri. Ha ez után túlvezérlődik, azonnal és késleltetés nélkül levág normál kivezérlési szintre. (Végeredményben ez a működési mód nagy mértékű hasonlóságot mutat az ember természetes reakcióival.)

Persze el lehet képzelni olyan szituációt, amikor ez idegesítő, pl. valami horrorfilmnél, amikor néma csöndbe időnként bele-belesikítanak, de az esetek túlnyomó többségében jó eredményt ad.

A gondot inkább az szokta jelenteni, hogy hogy épüljön össze mindez a távszabályzó hangerősség-állítási lehetőségével. Én egyszer régen csináltam ilyet videoton tévébe, ami azzal a TBA 120U IC-vel volt csinálva, ami demodulátor és hangerőszabályzó volt egyszerre. Ez egy egyenfeszültséget kapott a távirányító fokozattól, ez állította be a hangerőt. Ezt levágtam róla, és ebből, meg a végfok bementeről vett hangfrekis jelből kellett képezni egy egyenfeszkót a TBA 120U-nak... jó kis project volt, eltököltem vele.

Előzmény: Inhouse (76)