Jamie25 Creative Commons License 2005.04.05 0 0 437

Szia Anaqawa!

 

Alapként mindenképpen betont szoktak használni,bár láttam cölöpökre épített gerendaházat is már,de ez nem túl elterjedt!Alapnál mindenképpen kell 2. réteg is,mivel az első az amely valójában a szerelő beton,erre jöna  vízszigetelés,majd a hőszigetelés ,majd rá az aljzatbeton amit lehet burkolni.

A felfűtésről egy példa:rönkházban voltunk egyszer síeléskor,ahol a házat egész télen senki nem fűtötte!Februárban mentünk oda,kint folyamatosan mínuszok a legmagasabb is kb. -5 Cfok volt.A házban egy fatüzelésű kályha volt,amit bedurrantottunk és nem telt bele 1 óra és meleg volt!!!Ahogy tudom másoktól ,máshol is ez votl ahelyzet,ahol lakóházként használták!Pont mivel nem képes nagy hőmennyiséget tárolni a fal,így könnyen befűthető a légtér!

Por nem jöhet a ház faláról,max. annyit találsz a lakásban ami a mindennapi használat során keletkezik.A magasabb légnedvességtartalom miatt azonban ennek nagyrésze megkötésre kerül,így asztmások,allergiások sokkal jobban érzik magukat(mint pl én:)

Belső falaknál bármi elképzelhető:tömör fa,könnyűszerkezet,tégla,ytong,gipszkarton rendszer,...itt csak a technológiához kell hozzáigazítani,nehogy egy esetleges tető-födém süllyedéskor a téglafalon fennakadjanak a gerendák!:)Párazáró fólia kell a szigetelt falakba is ,nemcsak a tető-födémbe!

A manapság gyártott fa nyílászárók sokkal jobbak ,mitn a 20 évvel ezelőtti gyártmányok!!Ne is akarjuk ahhoz hasonlítani ,mert semmi közük egymáshoz!Olyan mitn a trabant és jaguár összehasonlítása,mindkettő autó,de több közös nincs bennük...a műanyagnyílászáró nem való faházba,mivel legtöbbször a természetes közege miatt választjuk ezt,akkor miért pont az ablakok legyenek műanyagból,ami ráadásul teljesen másképp is viselkedik...nekem herótom van tőlük,anyósoméknál lakunk ,ilyen ablakokat tettek be 3 éve,nagyon jó minőségűek ,viszont iszonyú mennyiségű szellőztetést igénylenek,mivel olyan a ház mint egy dunsztos üveg...pára és légnedvesség az aztán ki nem megy rajta sehol:(((a fürdőszoba kifejezetten katasztrófális....

De ha arról beszélünk hogy faház,akkor felesleges olyanon gondolkodni,hoyg vetemedés,repedés...hiszen akkor az egész házzal mi lesz,ha már az ablakoknál ettől "félünk"?

Üdv:

Jamie

 

 

 

 

 

Előzmény: Anagawa (435)