Anagawa Creative Commons License 2005.04.05 0 0 435

Kedves Jamine25!

 

Köszönöm a terjedelmes választ.

 

"Fórum-áthozás." Igen, figyelmetlen voltam, mentségem: gyorsan futottam át az eddigi termést.

Ahogy írom átolvastam az egészet, de mint az első megjegyzés is mutatja, nyilván felületes voltam.

 

Azt a beton-beépítést mintha itt olvastam volna, majd megpróbálok rákeresni. Nem a RG helyett, hanem ennek csekély hőtehetetlensége miatt, egy vastag alapként (2. szintként?).

Amúgy a hőtehetetlenség, szerintem a kiegyenlítettség miatt jó. Azaz, tartja az átlaghőmérsékletet. Az tény, hogy ha elmész télen síelni és egy hét múlva hazérkezve elkezded felfűteni, akkor az nem 2 óra lesz, de nyáron is az éjszakai hűs levegőt beengedve, reggel ablakot becsukva, nem kell légkondi. Kb. a cserépkályha versus olajkályha hasonlatot hoznám fel, a hőtehetetlenség szerepére. No most, hogy ez adott esetben előny v. hátrány, a fene tudja. Sivatagban biztosan előny, mert nagy a külső hőmérsékletingadozás. :)

A hideg falakat én is utálom, ezért tetszik a falfűtés.

Teljesen igazad van, a mai stílusban a T házaknál is ua. a szigetelés még illendő v. szükséges a megfelelő K-hoz. No de én 1,5 m tégláról álmodom... (a RG mellett)...

 

Impregnáló szerek. Igazad van. És akkor a bútorokról még nem is beszéltünk.

 

Por. Ezt a ház fala mennyire befolyásolja? Nem inkább a környezet a felelős?

 

Egy nagyon amatőr kérdés: a RG házak belső fala mindig ua. mint a külső? Azaz a rönk v. gerenda és kész? Amit a szigetelésről és a párazáró fóliáról olvastam az csak a tetőre vonatkozik?

 

Fa nyílászárók. RG házba csak ezt szoktak tenni?

Mert ezekről sok rosszat hallottam. Szemben a műanyaggal, vetemedik, a keletkező rések miatt húzatos lesz, stb. , ott vagyunk, amiért a régieket lecseréltük...

Tévedek?

 

Mégegyszer köszi.

 

Üdv.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Jamie25 (426)