csomotamas Creative Commons License 2005.04.04 0 0 177
Velencében nem lehet elég időt tölteni!!!!!

3 éjszaka 2főre reggelivel LOCANDA SALIERI hotelben   225 Euró volt.

Hotelunk kb 300-400 méterre van a P.R. tértől, a parkoló háztól.

Hotel kicsi de tiszta, kultúrált volt.12 szoba, ebből 6 kanális felé, 6 pedig udvar felé néz.

Reggeli akár bőségesnek is mondható, hiszen a kikészített asztalról szedeget magának mindenki. Egyszer sem „csaptak” a kezünkre, ha valamiért kétszer fordultunk. A hotel nyugodt helyen van egy kanális mellett, nem messze a Fráritól.

 Venice card:    Vettünk. Seniort – narancsot- 3naposat—48 Euróért. Ja és ott a helyszínen! Térkép, vaporetto bérlet, belépő Dose palotába, Murano üvegmúzeum, Burano csipkemúzeum, WC belépő. Annyiba volt mintha mindet megtekintettük volna a kártya nélkül. Nem vesztettünk, de sokat nem is nyertünk vele. (A JUNIOR a 29 alattiaknak jobban megéri)A térkép hátoldalán felsorolt illemhelyek közül néhány természetesen zárva volt, így volt a városnak olyan területe, ahol keresztbe tett lábbal rohangáltak a lányok. Be kellett ülnünk ide-oda kévézni. Annyi előnye talán mégis volt a VENICE CARD-nak, hogy kaptunk egy messziről feltűnő, a nyakunkba akasztható zsakut ami a térképet, bérletet és sallangokat tartalmazta. Na az előnye nem a szépségéből adódott, hanem a feltűnőségéből. Meglátták a nyakunkban fityegni a vaporettora való felszálláskor, már hozzánk sem szóltak. Na jó volt, hogy nyomatékosan megtapogattuk. Ezt a negyedik napon bevallom jócskán ki is használtuk, mikor már nem volt érvényes. Bevették. Még az érvényessége alatt egyszer vették komolyan górcső alá, azaz kivetették a tokból és minden bötüt és adatot kiveséztek rajta. Kb kétszer láttunk büntetést a vaporettón, mindig két ellenőr volt „BKV”szerű ruhában, végig lapoztak mindenkit a hajón, és úgy jártak el a delikvenssel, mint nálunk szokás. Együtt leszálltak és „csihi-puhi”.(persze, hogy nem durvultak)

  Ha van ideje valakinek, az tényleg nézzen el Buránóba!! Burano 2Burano 1               Tiszta, rendezett, és annyi a „giccses”színre festett ház, hogy ilyen dömpingben már lenyűgöző, káprázatos! Szerintem megéri nem érdemes kihagyni…Úgy kell számolni, hogy kb.40-45 perc hajóval és ha jól emlékszem fél óránként ment a hajó.

  Muranó is kellemes, és kedves, de más mint Buránó. Ha az idő engedi, már csak azért is érdemes megnézni, mert a buranói hajó útba ejti.

 Velencei-Lido:   10 percenként megy át valamelyik vaporetto (mert több is van ilyen), a SZT.MARK térről kb. 15-20 perc az út.(hangsúlyozom, hogy ez nem a JESOLOI LIDO)

A központi hajóállomástól 10 perc kellemes séta a nyílt tengerpart. Március lévén nem tudom, hogy nyáron ingyen ki jut-e az ember a partra.                                Viszont ennyi kagylót halomba heverni a homokban még nem láttam.beach 2beach 1 Egészen féltenyérnyiekig.                Pedig sok felé jártam már. Fél óra alatt annyit gyűjthettem volna, amennyit fél év alatt nem szedtem volna össze HORVÁTORSZÁGBAN.(AMIT TERMÉSZETESEN TOVÁBBRA IS IMÁDOK)  A homok színe nem nyűgözött le, de gyermekeimet biztos lenyűgözte volna a rengeteg kagyló látványa.

  Magáról VELENCÉRŐL meg annyit, hogy természetesen Pazar!!!!! Valakinek van kérdése szívesen válaszolok ha tudok. Próbáltam inkább olyan apróságokról írni, amit még nem írtak le sokszor. Még annyit, hogy ne riasszon el senkit a városban való megszállás(nem Mestrére gondolok)  Este nincsen tömeg, eszméletlen hangulatos, és talán hihetetlen,de nem zajos.(sőt kifejezetten csendesnek mondhatom) És árban sem annyival drágább mint Metre, ha nem a Dose palotában akar valaki megpihenni. Reggel nem szabad kihagyni a hal és gyümölcspiacot sem. Egyedi mondhatom, sőt csúcs!!!

 Ha az étkezésen is megakarod spórolni a szállás plusz költségét, akkor bevásárolhatsz a P.ROMA térnél a vapopretto kikötőknél egy nagynak mondható BILLA szerű zsupermaketban aránylag jó áron. PL : egész grillcsirke kb. 5 Euró volt. Jó ízesítéssel volt megáldva, és zsömivel ücsivel jól belaktunk négyen.(ezt a grillcsirkés variációt sajnos csak az utolsó nap fedeztük fel)    

venice 1venice 2venice 3