Riderman Creative Commons License 2005.04.01 0 0 7891
twk004,

"Barátom dolgozik a PoHu-nál, és Ő mondta: ez a mai napig így működik."

Ezt eddig nem tudtam, nem hallottam. Az állami támogatás is megvan még? Mert volt olyan idő, amikor megszűnt.
Azt viszont biztosan tudom, sőt, ha minden igaz ebben a topicban is olvastam :-), hogy sok helyen 20-30e-ért árulják ezeket. Vagy 285e-ért, és ezt sem én találtam ki! :-)

Úgy tudom, régen pont azért, hogy ne a gazdagok kapják a támogatást, x ideje a tulaj nevén kellett lennie a roncsnak is. Nem tudom, hogy ez is él-e még.

"Odament a telephelyre egy mobil-zúzda,"

Ilyenről sem tudtam, ezek szerint egy részük valóban így végzi ma is.

matiz,

"Nem, ebben az esetben valóban levonódik az árból,"
Ha megvan egy olyan számításod, ami beszámítás nélküli lenne, és a hitelfeltételek is megegyeznek, akkor légyszi küldd el a kereskedő címével együtt. Én is javasolni fogom azoknak, akik így vennének újat. De tényleg. :-)
Ez az eset is azt mutatja, hogy ha alaposan körülnéz a vevő, találhat jó helyet.
És amit írsz, az mozg.korl., és nem biztos, hogy anélkül is ugyanez az eredmény születne.
Hangsúlyozom, a turpisság csak akkor derül ki, ha egyazon helyen kérsz ajánlatot beszámítással és anélkül. Külön-külön látszólag minden rendben, ill. hozzáértő biztos megtalálja a papírokban a trükköt.
Ettől függetlenül elhiszem, amit írsz, ezért tényleg örülnék, ha elküldenéd a kereskedő címét, hogy legyen a sok rossz tapasztalat mellett jó is :-), bár az arány még így is nagyon rossz.

"Volt szerencsém nekem is venni..."

Igen, erre utaltam, amikor nem visz v-ki beszámítandót. De itt sem derült ki, hogy milyenek lettek volna a feltételek, ha viszel.
Kicsit úgy érzem, nem hiszed el, hogy létező riportról írtam, vagy azt gondolod, nem volt igaz, amit mondtak. Állami tv-ben hangzott el, és mivel az államnak erősen érdeke az új-autó eladás, és a roncs-leadás, ezért nem hiszem, hogy lemehetett volna, ha nem igaz. Meg talán a kereskedők sem zárkóztak volna el az interjútól, hisz ingyen-reklám lett volna.

Ha valakit érdekel, a hangot el tudom küldeni mailben, képpel együtt viszont 24MB.