Andi66
2005.04.01
|
|
0 0
26432
|
Sonkahabos borkorcsolya! Hozzávalók:1 cs (0,5 kg) mirelit hajtogatott vajas leveles tészta, 25 dkg főtt füstölt tarja,- csülök, vagy kötözött sonka finomra darálva, 4 dl tej, 5 dkg vaj/Ráma, 5 dkg liszt, kávéskanál vegeta fehér bors, pici kakukkfű, 1 dl tejszín vagy fél pohár tejföl, 10 dkg reszelt sajt 1 felvert tojás megkenni Elkészítés: Sonkahab töltelék: 5 deka vajat felforrósítasz, 5 deka lisztet világosra pirítasz benne felöntöd 4 deci forró tejjel. Ízesíted ételízesítővel (ne sózd, met a sonka is sós), kakukkfűvel és borssal. Folytonos kevergetéssel besűríted, jól kiforralod. Ez a beshamel. Ezt lazítsd fel egy kis tejszínnel vagy tejföllel, belekevered a kétszer átdarált fött tarját jól kenhető habos masszát kapsz. /ne legyen híg, inkább sűrűbb/ A felengedett vajastésztát 4-be vágod, vékonyra kinyújtod, megkened a kész kihűlt sonkakrémmel, felgöngyölöd. Vékony kis rúdakat kapsz / vékonyabbat mint a beigli/ Sütőpapírra teszed, (vagy kivajazott tepsibe) megkened tojással, megszurkálod villával és meghinted reszelt sajttal.Forró sütőben kb 200 fokon 15-20 percig sütöd. Kihűlés után mint a rétest felszeleteled kb 3-4 centis szeletekre (falatkákra) Az átmérője sem több annál, 2-3 centi. (Formázhatod bárhogy, kis batyuként is, de hogy ne folyjon ki a sonka a sütéskor, még ez a legjobb módszer, amit írtam. ) Akkora sikere volt, hogy nekem visszatapsolják azóta húsvétra…Lényege, hogy bárki el tudja készíteni, nagyon kevés munkával nagyon különlegességet varázsolhatsz az asztalra.
Szerintem ez sonkával is jó. Azt hiszem innen való ez a reci a fórumról, bocsásson meg akitől elcsentem :-)) Andi
|
Előzmény: wizes (26431)
|
|