minimal Creative Commons License 2005.03.31 0 0 441

No ezért írtam, hogy csak Francia Polinézia is nagyobb. Ráadásul igen nagy tévedés, hogy Óceániában minden szigetre olyan könnyű eljutni. Igen sokra max. a helyi halászok kötnek ki évente egyszer, vagy még kevesebbszer. Ha visszalapozol a topic-ban, repülőgépről fotóztam lakatlan szigeteket is.

 

Azt hiszem csak Cook Szigetek -ami jóval kisebb Maldívnál- tája is sokkal változatosabb, nem kell az egészet szembeállítani. Pl. nagyon emlékezetes maradt az a gyalogtúra, mikor átgyalagoltam északról délre Rarotonga-n az esőerdővel borított gyönyörű hegyeken. Ráadásul az imént Te is leírtad, hogy a turisták zömét resort-okban "szállásolják el".

 

Na ez sarkalatos különbség, mivel én utálom a resort-okat. A helyiek tulajdonában lévő hátizsákos szállásokat részesítettem előnyben. :o)

 

Egyébként kár így leegyszerűsíteni a képet pl. akár a kultúráról. Máskülönben egy ilyen "vita" szerintem teljesen felesleges.

 

Az egész prefereciáról szól. Nekem régi vágyam volt oda eljutni, Rarotonga kinagyított térképét (az atlaszban volt az Óceánia oldalon) már kb. 15 éves koromban átszellemülve bámultam az iskolapadban földrajzórákon.  :o)

Előzmény: Bogyó 2 (439)