marylou Creative Commons License 2005.03.30 0 0 topiknyitó

 

Ez egy csendes kis fogadó és teaház. Bármilyen politikai témáról elbeszélgethetünk egymással fehér asztalnál, egy tányér étel, egy-egy pohár tea vagy valamilyen más ital mellett.

 

Lényeg a barátságos hangnem. Kérek mindenkit, hogy a régi csaták emlékeit hagyjátok kint az ajtó előtt. Nem egymás lecikizése a cél, hanem a témák megbeszélése.

 

Hiszek abban, hogy sokan ugyanazt akarjuk, amikor valamilyen témához hozzászólunk: egy jól működő Magyarországot, amelyben mindenki jól érezheti magát. A legtöbb vita abból származik, hogy ezt hogyan érjük el. Ezt viszont nyugodt körülmények között is megbeszélhetjük. Egy lépéssel máris közelebb kerülhetünk ehhez, ha elfogadjuk egymást, különböző nézeteinkkel együtt. Itt csak álláspontok ütközzenek, a személyeskedéseket mellőzzük.

 

A fogadóból nem rekesztünk ki senkit. Aki netán személyeskedésekre, durvaságokra, vagy megbélyegző jelzőkre  ragadtatja magát, azzal saját magát rekeszti ki.

 

Kérek mindenkit, hogy olyan képeket se tegyen be, se kormánypárti, se ellenzéki politikusokról, amely képek bárkit kigúnyolnak, nevetség tárgyává tesznek. Ezeket talán hagyjuk meg a többi topiknak.

 

Témát bárki javasolhat, és ha van, aki reagál rá, máris kialakulhat a párbeszéd.

 

Akkor most (tekintettel az esti magyar-bolgár focimeccsre is) :

Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!
:)))