kóborgay Creative Commons License 2005.03.29 0 0 3309

Sziasztok!

Csak úgy monológként írok most mert eszembe jutnak gondolatok a versenyzéssel kapcsolatban.

valamikor még régebben egy "kicsivel" a napsugáron innen és az esőn is már túl még nem volt bajnokság. voltak is kósza gondolatok, hogy jó lesz-e ez nem lesz ebből baj vita (EZ MÉG NEM VOLNA BAJ) veszekedés, és vajon megmaradnak a barátságok?!? jártuk az országot örültünk egymásnak ha találkoztunk a versenyeken, vitáztunk a pályákon, néha talán veszekedtünk is de jó volt újra találkozni. Aztán lett útmutatás majd szabályzat és bajnokság. változnak az idők változnak versenyzők és a szabályzatok is. jól van ez így hiszen haladni kell előre. de mint előbb említettem a bajnokság indítása előtt voltak gondolatok arra vonatkozóan is, hogy lehet-e összemérni erőket egzakt módon úgy, hogy nem azonosak a feltételek (időjárás, évszak, terep, pálya stb-hiszen nem tud mindenki minden versenyen részt venni). jöttek a próbálkozások arra hogy is lehet ezt kiegyenlíteni. vannak is jó kezdeményezések, de azért a "szentnek" maga felé hajlik a keze és a taktikázás nem kizáró ok.

A versenyeket lebonyolításuk után értékelni súlyozni kellene valaki olyan pártatlan személynek vagy személyeknek akik véleményét elfogad minden résztvevő(nem könnyű feladat) a vélemény mint tudjuk mindig szubjektív a mi esetünkben (BAK,TK)

persze ezek a dolgok csak a versenyekkel kapcsolatosan jutottak eszembe jobbítás képpen.

Számomra igazából azt lenne jó látni ha baráti hangulatban vitatkozni tudnánk a szubjektív meglátásokról és meg is hallanánk a másikat. (itt jegyzem meg én sem a könnyű esetek közé tartozom, de kezelhető és tanulható dolog ez)

valamikor amikor még benne voltam a bajnoki versenyek rendezésében sokat tapasztaltam ezeket a gondokat, amióta csak úgy csináljuk a versenyeket kevesebbszer jön elő az indulat.

és már csak egy pár gondolat úgy éjfél feléidézve egy nagy nevettetőt "próbálj meg lazítani,...lazítani" bár én ezt nem tudom tanítani.

aki olvasta talán majd emlékszik, vagy megtalálja hol lehet ezt megtanulni

ossza meg velünk.

bocs a sok dumáért