Gpeti Creative Commons License 2005.03.29 0 0 438
Ja, még valami:

Találtam egy kínai gyártót, aki ilyen csöveket gyárt, többféle méretben is. Csak az üvegcső, a többit te barkácsolhatod hozzá. Sajnos a minimális rendelési darabszám ezer darab. Az árát azért még megkérdem, csak úgy kiváncsiságból.

Nem lenne rossz házilag ilyent készíteni, de esélytelennek tartom, hogy ezer (900) csóre lenne jelentkező.

A másik, amin még erősen gondolkodom, az a napelem. kollektor helyett. Ez sem olcsó :-) A napelem (és a szélturbina) pedig a hőszívattyúnak segítene be hűteni vagy fűteni. 1 kW villamos teljesítménnyel már lehet valamit kezdeni.

Ez azért már utópisztikus: télen a hideg szeles napokon a szélenergia hajtja a hőszívattyút, ami a földből kinyert hővel fűti a házat. Nyáron meg süt a nap, a napelemek forgatják a hőszivattyút, ami nyomja le a földbe a házból kivont hőt.
Jövőre építkezek, de esküszöm, megcsinálom. Teljesen rá vagyok kattanva az ingyenélésre.

U.i.: Aki most azt mondja, hülye vagyok és ezek sosem hozzák be az árukat, annak azért elmondom, hogy egy jó kéményt egy milláért ajánlottak valakinek a múltkoriban. Én eleve be sem köttetem a gázt, nem lesz gázkazán, ezzel még egy millát spóroltam. A harmadik milla a split klímák meg nem vásárlásával spórolódik. Már csak 3-at kell hozzátenni, és jó vagyok.