sosiforda Creative Commons License 2005.03.28 0 0 169580

seTTebello (169363):

"Régen Komárom és Komárom között 150 ft volt a jegy. Mivel nem utaztak vonaton megszűntek a személyszállító vonatok. "

Egyszer mentünk arra néhány barátommal vonattal. A mi kis társaságunkon kívül nem volt más utas a vonaton.

Számos alkalommal menetem már ott át az idők során, de többnyire sem a vonat, sem a busz nem volt jó időpontban, maradt a gyaloglás a hídon át.

"Most a Székely cég járat egy kis kínai buszt Komárom ZSR és talán Komárom Volán között."

Ez nagyon érdekelne. Mióta? Milyen menetrendben?

Az idei magyar és szlovák autóbuszmenetrendkönyvekben ez a járat nincs benne és nem találtam nyomát a szlovák vasút-busz ELVIRÁN (www.cp.sk) sem.

Ezek mind csak a SAD Komarno, AS- Komárom, aut. áll járatait tartalmazzák.

Ezen a vonalon egyébként mát legalább 30 éve van, -egyre csökkenő sűrűségű -buszforgalom.

Az 1976-os menetrendben még Komarnoból naponta az alábbi buszjáratok jöttek át Komárom, vá-hoz: 6.30, 7.50, 9.10, 10.50, 13.15, 14.30, 16.55, 19.10

Ekkor még a Tatabányai 18. sz. Volán és a CSAD közösen üzemeltette.

Most a szlovák 401802. sz. vonalon csak a SAD Nové Zamky indít járatokat hétfőtől péntekig 6.30, 7.50, 13.15-ös indulási időpontokban, Komárom vá. érintésével Komárom, aut.áll-ig és magyar iskolai előadási napokon 7.30-kor Komárom, szakközépiskoláig.

Ezeken mindig Karosát szoktam látni.

Ez a bizonyos "Székely cég" illegálisan jár, vagy ki is van téve a menetrendje?