Volt tüzér Creative Commons License 2005.03.27 0 0 966

A felső kép a hajdani PV fedezék betongyűrűje. Szépen ki van pingálva, mi? Ez volt eleinte a sasfészek, aztán a szarkafészek.

A második képen az az emlékfal van, amit a harcállásponttal szembeni tér szélére bütyköltünk. Itt csináltuk a szolgálatváltásokat. Kellettek az ilyen külsőségek. Ilyen holmi egyébként minden osztálynál volt. "Hazánk légterét védtük."

A harcálláspont belseje. Bomba robbanás ekkora kárt nem tud csinálni, mint ami ott volt. Mindazonáltal ez jellemző volt az egész területre.

Volt ám nekünk különbejáratú kilátónk, bibiii. A kannibálok hamar kisajátították, a belső terében tárolták a vackaikat. Fent meg vizuális figyelő volt.

Akkor még az eredeti rendeltetése szerint is lehetett használni, fel lehetett menni a felső szintre méréseket végezni (ha valaki nem tudná, ez egy térképészeti mérőtorony)

Most így néz ki belülről. Még szerencse, hogy rá volt írva, hogy "Megrongálni Tilos!"

Az egyetlen olyan őrtornyunk, ami lábon állt. (a lőszerraktár mellett) az egyik töketlenkedő őrkatona szórakozás közben innen lőtte ki az alatta elhaladó UAZ-t. Nyolc lukat ütött. Az érintett három emberből szerencsére csak egy sérült.

 

A látványtól egyébként ... nem kifejezetten éreztem jól magamat.

Előzmény: Hpasp (964)