Moeskának Chicken in a spicy lentil sauce
2 evőkanál csicseriborsó
5 dkg vöröslencse
1 evőkanál olaj
2 közepes hagyma
1 teáskanál tört fokhagyma
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
fél teáskanál kurkuma
1,5 teáskanál chilipor
1 teáskanál garam masala
fél teáskanál őrölt koriander
1,5 teáskanál só
175 g csirkemell filé
3 evőkanál friss koriander levél
1-2 zöld chilipaprika
2-3 evőkanál citromlé
300 ml víz
2 paradicsom
A tarkához:
1 teáskanál olaj
fél teáskanál köménymag
2 gerezd fokhagyma
2 szárított chili paprika
4 curry levél
A csicseriborsót és a lencsét vízben puhára kell főzni. Az olajat felhevíteni és belehajingálni a felkockázott hagymát, megpirítani. Mehet bele a fokhagyma, a gyömbér, a kurkuma, a chilipor, a garam masala, az őrölt koriander és a só. Ezután a csirkemell kockák, 5-7 percig kell pirítani. Mehet bele a friss koriander fele, a zöld chilipaprika, a citromlé és a víz, majd 3-5 percig még főzni kell, mielőtt beleönti az ember a csicseriborsót és a lencsét, majd a felvágott paradicsomot. Végül mehet bele a maradék koriander, le kell húzni a tűzről.
Ehhez a rejtélyes tarkához az olajat fel kell hevíteni, beleszórni a köménymagot, a két gerezd fokhagymát egészben, a szárított chilit és a curry leveleket. Kb. fél percig kell sütni, aztán forrón a csirkás cucc tetejére önteni. Azonnal tálalandó.