nemisbéka Creative Commons License 2005.03.27 0 0 26349

Moeskának Chicken in a spicy lentil sauce

 

2 evőkanál csicseriborsó

5 dkg vöröslencse

1 evőkanál olaj

2 közepes hagyma

1 teáskanál tört fokhagyma

1 teáskanál frissen reszelt gyömbér

fél teáskanál kurkuma

1,5 teáskanál chilipor

1 teáskanál garam masala

fél teáskanál őrölt koriander

1,5 teáskanál só

175 g csirkemell filé

3 evőkanál friss koriander levél

1-2 zöld chilipaprika

2-3 evőkanál citromlé

300 ml víz

2 paradicsom

 

A tarkához:

1 teáskanál olaj

fél teáskanál köménymag

2 gerezd fokhagyma

2 szárított chili paprika

4 curry levél

 

A csicseriborsót és a lencsét vízben puhára kell főzni. Az olajat felhevíteni és belehajingálni a felkockázott hagymát, megpirítani. Mehet bele a fokhagyma, a gyömbér, a kurkuma, a chilipor, a garam masala, az őrölt koriander és a só. Ezután a csirkemell kockák, 5-7 percig kell pirítani. Mehet bele a friss koriander fele, a zöld chilipaprika, a citromlé és a víz, majd 3-5 percig még főzni kell, mielőtt beleönti az ember a csicseriborsót és a lencsét, majd a felvágott paradicsomot. Végül mehet bele a maradék koriander, le kell húzni a tűzről.

Ehhez a rejtélyes tarkához az olajat fel kell hevíteni, beleszórni a köménymagot, a két gerezd fokhagymát egészben, a szárított chilit és a curry leveleket. Kb. fél percig kell sütni, aztán forrón a csirkás cucc tetejére önteni. Azonnal tálalandó.