stevebi Creative Commons License 2005.03.27 0 0 124
Az ötlet nagyon jó (lenne), de sajnos túlontúl utópisztikus. Ha láttátok Frei legutóbbi műsorát, tképpen (részben) erről szólt. A bulvárosodás, a kultúrmocsok nem csak az országot, hanem az egész Világot elönti. Mi csak az amcsi, a nyugat-eu trendet követjük és a kinti hisztérikus műsorok (Ozzy, Ali G, egyéb valóság-, túlélő showk) magyar klónjait szépen a hazai médiák is megalkották.

Egy ilyen komoly TV, ill. rádiócsatorna beindítására nincs esély, mivel a jelenleg futó komolyabb műsorok is alig élnek meg, gyenge a nézettségük.:( Frei műsorában hangzott el, hogy a bulvárral, a színes (piros sávos) újságokkal a komolyabb újságok úgy próbálják felvenni a versenyt, ha küllemben ők is kicsit igazodnak a jelenlegi trendhez, a szenzációhoz, a sokkoló figyelemfelhíváshoz. Ehhez kompromisszumokat is kötnek, mert az eddig megszokott komolyabb témák mellé bevesznek 1-2 'újvilági' sztárt is a könnyebb eladhatóság érdekében. A hír valóságértéke alacsonyabb rangúvá vált, a lényeg, hogy miként lehet az emberek ingerküszöbére, az indulatok világára hatást gyakorolni. A figyelemfelkeltés akkor a legerősebb, ha minél alantasabb ösztönöket mozgatnak meg. Ezt használja sok újság vezércímként is (lásd. Frei műsorának fókuszában a Jackson-story, ill. a hazai sajtótermékek zöme: Blikk, Best, stb.);

kemény hatást gyakorol a média: ma nehéz hitelességet fenntartani és figyelmet felkelteni őszinte, egyszerű eszközökkel....a zavaró hatás túl erős.

 

Ebbe az irányvonalba illeszkedik,  igazodik Kepes új műsora is. Kellenek az új arcok, a XXI. század bohócai (Hajós, Csernus, Majka) a műsorába, hogy az újkori televíziózásban meg tudjon élni, felszínen tudjon maradni. Olvastátok a legutóbbi műsor után a hozzászólásokat itt: Szalay-Berzeviczy Attila tőzsdeelnök sokak szerint szürkének találtatott, míg Majka volt a szórakoztató…..itt tartunk most. Ezek után kérdem én: lenne esélye egy ilyen komoly műsorokat sugárzó Televíziónak Mo-on……?

Előzmény: Intelligens (118)