TaKy99 Creative Commons License 2005.03.26 0 0 495

"aki nem képes itthon sikeres üzletet építeni, az külföldön sem fog tudni, hiszen a távolság, a nyelvi nehézségek, az idegen szokások miatt ott a nehezebb. "

 

Ha belegondolsz van benne valam, és mégsem.

 

Távolság -> magasabb utiköltség, telefon, stb., vagy odaköltözöl. Pl.: James Vágyi ausztráliában kezdte, magyarországon lett gyémánt.

 

Nyelvi nehézségek -> általában akkor építesz külföldön, ha tudsz komunikálni. Pl.: Albert Schermacher osztrák üzletember kb most 200 szót tud magyarul, de elöbb lett gyémánt magyarországon, mint ausztriában.

 

Idegen szokások -> Hát? lehet. Szomszéd országnál még nem gond. De ha egy magyar kinában próbálkozik, van benne valami.

 

Egy biztos, sokaknak nehezebb, valakinek egyszerűbb.

 

 

A telítődéssel az a gond, hogy már 95-ben is ez volt a fő probléma, mindenki azt mondta, hogy telítődni fog. Úgy látszik most is. :-))

 

1. Sokan próbálkoznak többször. Valakinek 2.-ra bejön, valakinek 3.-ra, valakinek 10.-re sem. Egy biztos! Akinek elég erős célja van, így van kitartása is, az megcsinálja.

 

2. Már nem csak magyarország, hanem keleteurópai régió van. Így nem 10 millióval kell számolni. Külföldi vonalak általában úgy lesznek, hogy azok mennek ki, akinek kint van ismerőse, vagy külföldi itt dolgozik, majd hazamegy üzletet építeni. Ez a két tipikus eset.

 

3. Ja és itt vannak a fiatalok! (25-22 alatt). Sokan azt sem tudják mi az az Amway. Csak ha megkérdezik a szülőket, akkor azt mondják neki, hogy ja az az erőszakos, házalós, piramisjáték, szekta... (csak, hogy a negatívakat említsem. :-)) Pozitív általában a termékekre van.

Mostanában azt veszem észre, hogy azok, akik régen benne voltak, azok dícsérik a termékeket, és nem azt mondják, hogy rossz a rendszer, hanem, hogy nem volt kitartásunk... Vagy a másik, amikor elkezdi keresni, miért nem sikerült neki, de akkor is általában a rossz szponzorra fogják(A lényeg, hogy nem őmiattuk, Ők a szenvedő fél!).

 

4. Kicsit átalakult, legalábbis azon a vonalon, ahol én vagyok. Már nem igazán termékforgalmazókat keresünk, hanem családokat, akik ebbe az áruházba "járnak" vásárolni. Eladni, csak én is úgy adok el, ha kérnek. pl.: HTT-n kiderül, hogy érdekli valamely termék, ha olyan, akkor egyeztetünk egy termékbemutatóra, vagy ott elmondom a saját tapasztalataimat, az árat és ha kell neki, akkor kér. Én meg hozok. Ezt azért nem nevezném klasszikus eladásnak, bár valahol az. De a lényeg, hogy vagy egyből, vagy a 10-20. kipróbált termék után beregisztrál, és használja az áruházat. (nem épít hálózatot.) Így nem nekem kell ellátnom termékekkel.

Így egyszerre van időm és pénzem is.

 

 

"ugyanannyi az esélyed, mint a 30 ezer hazai termékforgalmazónak a 10 milliós Magyarországon"

 

Hát egy kicsit sántít.

A 30.000 tag 80%-a csak magának vásárol, nem épít hálózatot!

 

Egyébként már nem szabad csak magyarországgal számolni. Ha neked nincsenek is a régióban ismerőseid, az ismerősöd ismerősének, honnan tudod? Vagy ő már eleve külföldi? De minha ezt már írtam volna.

 

Mindenkinek kellemes Husvéti ünnepet!

Előzmény: Albertinka (492)