vasjanko Creative Commons License 2005.03.26 0 0 4

Jéé, egy látogató :)

 

Na, vérszemet is kaptam:

 

* * * * *

 

Forrás: Forte.net (2005.03.25.13:25)

 

A pre- és a preparált trilógia után végre fény derülhet a Mindenek Előttre! Immár bizonyos, hogy George Lucas felfedi mindazokat a titkokat, melyekre az epIII-ban sem kapunk megnyugtató választ!

 

A vadi új, 4D eljárással, úgynevezett időgenerátor segítségével bemutatásra kerülő szuperprodukció várhatóan 2012-ben kerül a mozikba - feltéve, ha addig a világ filmszínházai felszerelkeznek a Lucas Ltd. által kifejlesztett, és a Microsoft –tal közösen forgalomba hozott technológiával.

 

A kiszivárogtatott információk szerint a 4D eljárás lényege, hogy a filmre beülő nézőt egy Age-Equal-Izat-O-Mata visszarepíti 13 éves értelmi szintjére. A mentálisan homogenizált közönség így ön- és előzmény (izé… folyamodvány) feledten szórakozhat a történeten.

 

* * * * *

 

ÉS AKKOR MAGÁRÓL A FILMRŐL:

 

A szuperprodukció munkacíme:

 

Star Wars

B E G G I N N I N G

Power of the Point

 

Sajnos a magyarítás ismét idétlenre sikeredett:

 

Csillagok Háborúja

A KIKÖNYÖRGÖTT KEZDET

Kicsi, de Erős

 

A rajongók nagy örömére a Forte.net megszerezte a készülő film szinopszisát is, imé:

 

„Messze-messze, egy távoli galaxisban…

 

Univerzális béke honol, a midichloriánok unottan szervezik az új életformákat. Figyelmük azonban elkerüli egy jelentéktelen kis bolygó, Gaschony, ahol egy parányi részecske kitörni készül a kollektívából.

 

A Köztársaságban a három legendás jediguard őrzi őExcellenciája President 6.0 személyes biztonságát. Tekintve azonban, hogy sok dolguk nincs, unalmukban rendbe szedik magukat. Yoda, Dooku és Windu mester lusta hétköznapjai akkor vesznek végleges fordulatot, amikor a Köztársaság fővárosában, Coruscant-on megjelenik a fiatal és ambíciózus Darth Agnan, Gaschonyból.

 

A jóképű és ügyes lézerkard-forgató Darth Agnan jedi növendék lesz. Hamar a President 6.0 szolgálólányának, Shmi-nek a közelébe férkőzik, és mindenki tiltása ellenére szexuális kapcsolatot létesít az akkor még kiskorú hajadonnal. Az érzelmi sokk hatására Shmi pszichésen elfolytja, hogy teherbe esett, így gyermeke majd csak sok-sok évvel később, egy terápiás kezelés hatására születhet meg.

 

Darth Agnan -nyomában a köztársasági erkölcsrendészettel- bujkálni kénytelen, de a benne lakozó, lázadó midichlorián részecske elégedetten nyújtózik ki, mert a gazdatestet sikeresen manipulálta, és módosított genetikai állománya immár befészkelte magát egy másik humanoid testébe is. A világ tehát változás előtt áll…

 

A jedik valójában hálásak Darth Agnan-nak, mert végre tennivalójuk akad. Ők is az Egyes Számú Közellenség nyomába erednek, de üldözése közben nagyon ügyelnek arra, hogy a célszemély rendre kicsúszhasson kezeik közül, s így fenntarthassák ezt a bizsergető izgalmi állapotot (arról nem is beszélve, hogy így, a válsághelyzet konzerválásával folyamatosan kormányzati pénzeket pumpáltathatnak az általuk alapított védelmi rend bankszámlájára).

 

Darth Agnan testét eközben szinte teljes egészében felemészti az elszabadult és burjánzó midichlorián. Csakhamar aszott öregembernek néz ki és elméje is meghasad. Különös képzetei vannak a jövőről… mintha egy film peregne le a szeme előtt… azaz nem is egy, hanem hat… illetve… inkább… kétszer három.

Egy távoli, csillagköd-lepte galaxisban talál menedéket. Agnan, megváltozott külsejére és a jövővízióiban látottakra/hallottakra tekintettel személyiséget vált, és felveszi a Sidious nevet. Ezzel végérvényesen eltűnik a jedik és a Köztársaság hivatali nyilvántartásából. Nem sokkal később egy tetováló stúdióban találkozik eMaul-lal, és a két bizarr személyiség különös szövetséget köt…

 

Darth Agnan eltűnését követően a jedik – hogy saját kudarcukról eltereljék a figyelmet – boszorkányüldözést rendeznek. Shmi-t rágalmazási perbe fogják és sikerül elérniük, hogy egykori tanítványukat, rendjük sötét foltját, Darth Agnan-t rehabilitálják. A  pszichés-elfolytottan terhes Shmi-t végül a President 6.0 rabszolgaként a Tatooin-ra száműzi, ahol rögtön meg is bélyegzik a gyogyós, „Égbenjáró” jelzővel.

 

Sok évre rá, a jedi rendet megreformálni készülő Sifo-Dyas nyomozni kezd, és eljut a Tatooin-ra. Kezelésének hála Shmi Skywalker képes lesz szembenézni a múlttal, és a sikeres pszichés gátmetszésnek köszönhetően világra hozza Anakin Skywalkert.

 

Sifo-Dyas mester nem sokkal később, gyanús körülmények között eltűnik…”

 

 * * * * *

 

Hát így veszi kezdetét az SW mese.

 

Mert… minden, ami véget ér, el is kezdődött egyszer.

 

;)

Előzmény: nosztalgika (3)