ketchikan Creative Commons License 2005.03.24 0 0 831
A fiction-irodalom és a játékok szerelmesei a rajongói klubokkal karöltve együtt szervezik meg Magyarország legnagyobb közönségtalálkozóját május 8-án (vasárnap) a Millenáris parkban. A rendezvény díszvendége Jeremy Bulloch brit színész, aki a Csillagok háborúja mozisorozatban Boba Fett szerepét alakította.

A IV. Átjáró Nap díszvendége lesz Jeremy Bulloch, a Star Wars-rajongók kedvencének számító Boba Fett megformálója. Boba Fett a Csillagok háborúja legnépszerűbb alakja, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Star Wars-franchise létezése óta világszerte ebből a figurából adták el a legtöbb játékot. Jeremy Bulloch a most bemutatásra kerülő új filmben is látható lesz – ezúttal maszk nélkül.

 

Az előadók között lesz Ian Watson brit író is, aki többek között az AI. - Mesterséges értelem című Kubrick-Spielberg film forgatókönyvírója volt. A külföldi vendégek mellett szokás szerint számos magyar író is jelen lesz a rendezvényen: J. Goldenlane (Goldman Júlia), Böszörményi Gyula, Kim Lancehagen (Bán János), Indira Myles (Kolozsvári Zsófia), Alan O’Connor (Pálinkás Imre), Jan van den Boomen (Gáspár Péter), illetve a Cherubion kiadó írói. Az író-olvasó találkozók mellett az érdeklődők elbeszélgethetnek az Agave és a Beholder kiadó vezetőivel, tudományos előadást hallhatnak a Titán felfedezéséről, egy magyar fantasy-filmről, illetve számos színpadi produkció mellett két filmet is megtekinthetnek. Az egyik minden bizonnyal különlegesség lesz, hiszen az Átjáró Napon lesz a premierje.

 

A résztvevőknek alkalmuk nyílik játszani is a nap folyamán – nem egy alkalommal és változatos formában. A szervezők a rendezvény ideje alatt szerepjátékos versenyt is hirdetnek. Regisztrálni március második felétől lehet – szerepjáték versenyekre kötelező is – a rendezvény honlapján: http://atjaronap.sf.hu. Itt megtalálhatók majd a játékkiírások, illetve április elejétől a pontos programok és jegyárak is fellelhetők lesznek.

 

 

IV. Átjáró Nap / Tavaszi SF Fesztivál

Helyszín: Millenáris Park Teátrum

Időpont: 2005. május 8. (vasárnap)
Előzmény: Vil-Arnis Merras (830)