Seagull!
A mi szobánk a sziget keleti részén volt. Kb 20-25 lépés volt a tenger. Ott csak létráról lehetett bemenni. Ez lehet, hogy szörnyűnek tűnik, de nem volt az. Szerintem az a sziget nyugisabb része.
Rengeteg papagáj volt. Most lehetett a költési időszak vége. Már sok fészekből jöttek ki a kicsik 1-1 "próbakör"-re. De néhány fészekben még csak lapítottak.
Gém is volt, meg valami csirke méretű fekete madár. Neki is voltak kicsinyei. Mentek a mama után liasorban. Voltak hatalmas denevérek. Rájuk haragszom is. Vagy este repültek amikor már kevés volt a fény, vagy nappal amikor nem volt nálam a fényképező. Viszont a repülőképes madarak simán átrepültek más szigetkre is.
Majd éjjel küldök néhány fotót. Készítettem víz alatti képeket is, de előbb azoka scan-nelni kell, azt meg csak kölcsön tudok kérni. De nagyon sok szép halat láttam. A parttól 100-150 méterre még simán leért a lábam. A legtöbb halat a vizibungikhoz vezető híd alatt láttam. Hatalmas halrajokat.
Egy dologban csalódtam csak. Az első héten Gan szigetén voltunk kb. 50 km-re az egyenlítőtől délre. Megnéztem, hogy milyen irányban forog a víz a mosdóban (elvileg ellenkezőleg, mint itthon). Semerre. Egyenesen ment le. :)))
Pitta