S.P.T. Creative Commons License 2005.03.22 0 0 409

Ha télire is kinnt akarod hagyni (használni) és nem akarsz sok macerát, akkor javaslom a drain-back megoldást. Ehhez a létrás elrendezés a jó.

A csőkígyót meg elég vékony csőből kell készíteni, hogy ne rogyjon be az anyag, ha hajlítod. A kis átmérőhöz viszont nagyon meg kell növelni az áramlási sebességet, hogy jó hatásfokot érhess el. Nehéz ehhez szivattyút találni...

 

Én először a kertben-teraszon helyezném el a cuccot, hogy lehessen rajta macerálni.

(próbaüzemben hőmérséklet mérés, stb.)

 

Aztán, ha mindent beállítottál, mehet a tetőre.

Az elején csatlakoztatáshoz javaslom a sima gumislagot, esetleg szigetelőburkolatot rá, hogy kipróbáld a rendszert, még mielőtt valamit komolyabban elméreteznél.

 

Ami az előbbi linkeken is megjelent: a polikarb.ot fóliás részével fölfelé kell beépíteni, mert ott van az UV védő réteg. Bármennyire is kíváncsi vagy az anyagra, javaslom, hogy csak a leg végén, amikor össze van rakva az egész cucc vedd le róla a fóliát, mert így nem kevés építés közbeni karcolódástól kíméled meg. (ahol ragasztod a lemezt a tokhoz, ott mondjuk előre le kell vágni róla)

 

Nagyon kíváncsi leszek az eredményeidre, légyszi ne felejts el beszámolni róla.

 

Egyébként nekem is van egy saját tervem, amit ha minden jól megy tavasszal megépítek. Azzal össze lehet majd vetni, és akkor jönnek be az adatok a topicba :-)

Előzmény: Gpeti (408)