SZ-200VE Creative Commons License 2005.03.21 0 0 976

Pár szót ejtenék a mezőfalvi laktanyaról, és napi életről a területen. /kannibalok/

Es ami cikkből kimaradt: a laktanya saját szennyvíztisztitó teleppel is rendelkezik. 

 

Mivel az időnk nagy részét a "A" területen töltöttük, igyekeztünk azt minél konfortosabbá tenni. Miből is állt ez. A HAP kivetelevel, ezeknek a fedezekeknek a falat mar nem burkoltak be. Minden pk. olyanra pingaltatta ki, amilyen festeket tudott szerezni. Nekem nagyon jo festom volt. Lamberiat es teglafalat festett labazatnak. Egeszen a felszamolasig sikerult megoriznunk. Maga a helyisegek kialakitasa.... A sorallomany reszeben volt egy levalaszto trafo es a vv.felszereles, es menekulo nyilasok. A trafo allandoan zugott. A zsufoltsag leginkabb egy tengeralattjarora emlekeztetett.

 

A masik helysegben voltak a pancel szekrenyek, a koncentrator kezelo, TV. A pancelok mogott volt egy agy, ott aludt a start tiszt.

A fedezekben egy WC volt es ott egy hideg vizes csap. Volt egy 5 L-es bojler, de allandoan tonkrement a magas halozati feszultseg miatt. Nehany nap utan erosan szaglott a tarsasag.

 

A helyisegekbe futest nem terveztek. A futest hosugarzokkal oldottuk meg.

 

A komfortossaghoz tartozott a "kurilka". A dohanyzo hely. Ez az alapito tagok koze tartoztam, igy sikerult megfelelo ennyisegu betonhoz es faanyaghoz jutnom. (Akkor meg javaban tartott az epitkezes, amikor mint leendo uzemeltetok bekoltoztunk a laktanyaba. De ez egy kulon tortenet.) Szoval az elcsort anyagokbol es egy ugyes acs kezemunkajabol egy olyan dohanyzo epult, ami meg most is all. Ahogy  dohanyzot kibetonoztuk, korbe ultettettem kulonbozo meretu akacokkal. A megfelelo novekedesi sebesseget egy-ket zsak, szinten szerzett, viragfolddel tamogattuk meg.

 

Volt sajat zoldseges kertunk es egy pincenk. Ezt sikerult ugy bevajni az egyik prizmaba, hogy meg a parancsnokom sem tudta. (Vilagitas is volt.) Itt taroltuk az a "Szedd magad" akcioban szedett almat. Hetvegi kimaradas alkalmaval szdtek a katonak, es a tisztek sajat kocsival szallitottak be a laktanyaba. Telen kaja kiegeszitesnek kapta az, aki keszultsegi szolgalatban volt.

 

folyt.kov...