csicsörke
2005.03.21
|
|
0 0
9
|
Ja csak most olvastam, hogy a technikai részletek is beleférnek eme topicba. Akkomán leírom, hogy az én mozambikim hangját hogyan is vettem fel az otthoni 486-os gépemmel :o))) digitálisan. A próbateremből hoztam egy Mascot microfont (én csak egy hobbi-basszeres vagyok:) egy nagydzsek-kisdzsek átalakítóval ráduktam a Soundblaster 16-os hangkártyámra és az ahoz kapott szoftver segítségével egyszerüen rögzítettem, szerkesztettem a hangot. A mikrofon-kalitka távolsággal sokat bíbelődtem. A zajszint sajnos elég magas, de alapvetően számomra élvezhetőek lettek a felvételek. Sőt csináltam pár csicsörke-fülemüle mixet is, hátha befogad azokból egy-két fülemüle motívumot is. Azóta is azok vannak beállítva a munkahelyi PC-m hangjainak. Sajnos én nem tudom, hogyan lehet ide hangokat feltrenni, vagy lehet-e egyáltalán, de szívesen elküldök párat emilben, ha gondolod.
Szerintem a természetben élő madárak hangjának felvételéhez bizony komoly fajismeret, technika és türelem kell. A TV-ben olyan esernyőszerű hangfogókat lehet látni, amit szerintem kifejezetten ilyen célra fejlesztettek ki. |
Előzmény: Törölt nick (-)
|
|