Albertinka Creative Commons License 2005.03.19 0 0 473

A manipuláció az életünk része. Mi is manipulálunk, minket is manipulálnak. Aki ismeri ennek a módszereit, az tudatosan, saját előnyére "keverheti" ezeket a furcsa emberi játszmákat.

 

Csak az Amwayt figyeltem, mert engem onnan szoktak megtalálni. Sok kazettájukat meghallgattam, és először az tűnt fel, hogy a tíz évvel ezelőtti kazikon milyen büszkén beszélnek a létszám dinamikus emelkedéséről, a hálózat pár éven belüli felfutási terveiről, az új kazikon meg szó sincs arról, mit is értenek dinamikus hálózatépítésen.

 

Van egy kicsit sarkos gondolatom: hazánkban, és minden országban véges azoknak az embereknek a száma, akik erre a munkára alkalmasok, illetve akik ilyen munkát akarnak végezni. Ha ez igaz, akkor a telítődés közeledtével csatlakozó legszélesebb tömeg már maximum törzsvásárló lehet, a hálózatszervezés esélye illúzió. Feltételezésem szerint az Amway Magyarországon elérte ezt az állapotot, legalábbis a folyamatosan csökkenő létszám ezt jelzi. (Az országhatáron túli terjeszkedés lehetősége nem mond ennek ellent, csak árnyalja a képet.)

 

Minden mlm-cégnél a hazai lészámadatok évenkénti alakulása érdekelne, de ezek hétpecsétes titkok. Gondolom, komoly oka van.

 

Előzmény: Zoli_az_oktato (472)