Zoli_az_oktato Creative Commons License 2005.03.19 0 0 469

"Az én mlm-hez való furcsa viszonyom az Amway-topicban követhető nyomon. Természetesen nem várom el, hogy az ottani mintegy 300 hozzászólásomat elolvasd, ezért itt összefoglalom."

Köszönöm.

 

"Időnként megkeresnek engem az Amway N21 módszerét követő termékforgalmazók a marketingtervvel. Intelligenciája, gyakorlata, embersége kinek milyen, de abban egységesek voltak, hogy sose tudtak válaszolni a kérdéseimre."

Ma már ez nem divat, már a Vebso megy, de az Amway felvásárolt több céget, így már több név mögött is ott vannak.

 

 " legfontosabb kérdésem az volt, hogy a piacnyitástól napjainkig melyik évben hány hazai termékforgalmazója volt az Amwaynek. Erre szinte soha senki nem mondott számokat, hanem meg akartak győzni arról, hogy engem nem ez érdekel, hanem valami olyasmi, amire ők szívebben válaszolnak. Én meg annál jobban ragaszkodtam ehhez a kérdésemhez, minél több lekezelő kioktatásban vagy mellébeszélésben részesültem"

Ez természetes, hiszen a flutuációs adatok naprakész nyilvántartása nem lehet egy hálózatépítő profilja, főleg cég szinten. Pláne egy ekkora cégnél. Az, hogy én naprakész vagyok, az csak a saját csoportomra érthető. A céges adatokat azért tudom, mert a szponzorom a cég egyik tulajdonosa is, és Ő bármikor lekérdezheti az irodavezetőtől.....

Egyébként a naprakészséget fontosnak tartom, főleg a statisztikákat, mert csak így lehet a forgalmat figyelni, ami a csoporton belüli változások legjobb tükre.

 

"Úgy gondolom, egy mlm-hálózat fejlődésének dinamizmusát az mutatja legszemléletesebben, hogy a forgalmi adatok mögött milyen tendenciájú fluktuáció és létszámváltozás áll. Az Amway hazai létszáma évről évre csökken, és ezt az adatomat senki sem cáfolta, pedig még az Amway Hungária Kft.  marketing vezetőjét is meghívtam a topicba, mint a legilletékesebbet."

Ebben igazad van. A hazai lehet, hogy csökken, de a környező országokban pedig nő... főleg a vebso miatt.

 

"

A honlapodon lévő motivációs rész azért tűnt nekem soknak, mert a logikája, a gondolatmenete ismerős volt nekem kazettákról, könyvekből, vagyis engem nem ez érdekelt, hanem itt is a számok."

Igen, gondoltam. Viszont szeretnék azoknak is segíteni, akik még nincsenek ennyire benne az mlm világában.

Azt meg kifejezetten gyűlölöm, amikor valaki elkezd számolgatni, hogy ha Te beléptetsz ennyi embert, akkor Ők beléptetnek ennyi embert...stb. Na ettől a világ végéig tudnék futni... Miért kellene az embereket rögtön az elején miliomossá számolni, mikor még be sem lépett? Inkább bemutatom személyesen azoknak a munkatársaimnak, akik már eredményesek.  

 

"Az mlm iránt nem azért érdeklődöm, mert ilyen jellegű munkát szeretnék végezni, hanem azért, mert logikusnak tartom az elszámolási rendszert és nagyon izgalmas a munka lélektana."

Azért itt érzek egy jó nagy adag ellentmondást.... valami olyasmi, mint a szurkolók a nézőtéren, akik mindent jobban tudnak, mint a versenyzők. A munka lélektanát nem lehet másként tapasztalni, csak belülről... de gondolom, azt már néhányan elmondták.

Várom a további élményeidet, és remélem sikerül az ilyen irányú kiváncsiságodat valamelyest kielégíteni.

DéZé 

 

 

 

 

Előzmény: Albertinka (468)