Snakeins Creative Commons License 2005.03.19 0 0 101

Kihalástól azért én sem tartanék.

Persze, megvan rá az elvi lehetőség, de szerintem ez a kultúra már gyökret ver olyan erővel, hogy ne okozzon végleges csapást még akár egy komolyabb háború, járvány, vagy természeti csapás sem.

Igaz, ez sokaknak a világvégét jelentené, de gondoljunk pl. a 30 éves háborúra; Európa nyugati részében micsoda rettenetes pusztítás ment végbe, akik átélték, ezt a háborút azonosították az Armagedonnal, de alig telt el néhány évtized, a kultúra és a tudomány szinte kivirágzott, mint erdőtűz után az aljnövényzet, és a kontinens hihetetlen sebességgel regenerálódott, mára az egész egy sort is alig érdemel a történelemkönyvekben.

A jövőt viszont nemigazán lehet előre látni, legfeljebb néhány évre lehet több-kevesebb biztonsággal prognózist felállítani, de mindig lehetnek tényezők, amik még ilyen rövid távon is bezavahatnak.

Mindenesetre olyan krízis, mint pl. a II. VH, aligha várható a közeljövőben,  ellenben talán én még megérek egy komolyabb USA - EU összecsapást, bár inkább ezt amolyan hidegháborúnak, gazdasági versegésnek gondolom majd, mint Szu vs USA 40 évig tartó kölcsönös erőfitogtatását.

Előzmény: Desire (100)