toloba Creative Commons License 2005.03.19 0 0 989
Több mint hatszázan követelik a szakállasozó Semjén lemondását

* Index

2005. március 19., szombat 15:13

Gothár Péter, Schilling Árpád és Fellegi Ádám neve is szerepel a 652 értelmiségi tiltakozó között, akik vitatott kijelentései miatt lemondatnák tisztségéről Semjén Zsoltot, az emberi jogi bizottság elnökét. Az szavazzon az SZDSZ-re, "aki azt szeretné, hogy tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze", és aki azt szeretné látni, hogy gyermeke "extrém szekták szeánszán veri magát a földhöz", mondta a Kereszténydemokrata Népárt elnöke.


Már 652 név olvasható a kezdeményezőket is beleértve a Semjén Zsolt kereszténydemokrata elnök kijelentései ellen tiltakozók listáján, amelyet egy ingyenes weboldalon hoztak nyilvánosságra. A Szili Katalin házelnöknek írt február 26-i nyílt levél aláírói között olyan nevet is találni, mint Calgary Canada, de a döntő többség valódinak tűnik.

A csatlakozó értelmiségiek között többek közt Para-Kovács Imre, Kósáné Kovács Magda szocialista EP-képviselő, Schilling Árpád színházi rendező, Gothár Péter rendező, Garaczi László író, Tamás Gáspár Miklós, Váncsa István újságíró, Fellegi Ádám zongoraművész és Csányi Vilmos etológus neve szerepel.

...

http://index.hu/politika/belfold/semj0319/