"Vettem egy doboz rucolát, tudnátok írni kipróbált receptet rá? "
Imádom!
Szerintem az egyik legzamatosabb saláta - önmagában is van egy kis finom 'diós' íze.
Ajánlom hozzá a már korábban is megemlített salátámat, épp a minap is csináltam, nagyon jó vacsora volt:
- doboz ruccola megmos, félretesz,
- egy jó marék nagyszemű szőlőt kettévágok és kimagozok,
- egy puha körtét és egy almát meghámozok és kockára vágok,
- egy pár deka juhsajtot vagy camember sajtot felkockázok,
- kevés sovány bacont picire kockázok, majd megpirítom, kiveszem és félre teszem,
- a keletkezett kis zsiradékon megpirítok egy marék tört dióbelet, és egy marék saláta magkeveréket (szotyi, tökmag, fenyőmag, stb. külön is jó)
- a salátát összekeverem a gyümölcs- és sajtkockákkal, a pirított dióval/magokkal, ( nagyon finom hozzá egy marék friss összevágott lestyán vagy koriánder is) és a bacon darabkákkal,
- citromlevet nyomok rá, kevés szezámolajat és balzsamecetet, kapjon csipet cukrot és ízlés szerint sót,
- amíg a fentiek összepihennek, fejenként egy kiflit karikára vágok, és kevés vajon megpirítom. egy gyors összeforgatás a salátával, és melegen azonnal tálalom.