ribizli Creative Commons License 2005.03.19 0 0 26023
Gyömbért a mélyhűtőben lehet prímán tárolni, főzésnél a szükséges mennyiséget lereszel, többi vissza fagyoskodni. Így meg nem akkor vesz a zember friss gyömbért, mikor hirtelen süthetnékje támad, hanem mikor olyan helyen vásárol (meg persze nem felejti el), aztán mindjárt mehet is a fagyasztóba. Én nem szoktam vacakolni a hámozással, mert lusta vagyok, de az a tapasztalatom, hogy fagyottan könnyebben lejön a héja is.

Zománcos cuccokat - szűrő, merőkanál, stb. - láttam tegnap Bp-en a Szent István körúton lévő Vasedényben (Vígszinháznál). Mosogatótálat (pardon, hivatalos nevén medencét) nem, de nem is vizsgáltam végig mindent. És van 24-es muffinsütő is, meg Oetker-féle papír is.
ribizli