Újlaki Creative Commons License 2005.03.14 0 0 1341
"...egy jó kis narancsos álom..."

Bocsánat, a narancsot visszaperelte a jogtulajdonos, a Magyar Narancs. Mert hogy el lett lopva őtőle.

Amikor a FIDESZ, gyakorlatilag ugyanezzel az összetétellel (a fiatal 80 éves kereszténydemokraták és kisgazdák és egyebek már később léptek be) még ifjúsági liberális párt volt, gyakorlatilag az SZDSZ ifjúsági pártja, viszont a demokrácia tántoríthatatlan híve (Akkor még őszinte ember voltam, / Ordítottam, toporzékoltam), akkor a Magyar Narancs gyakorlatilag a Párt szócsöve volt, hiszen egyformán gondolkodtak, egyformán éreztek, egyformán fiatalok és demokraták voltak.

Akkor a FIDESZ-nek megtetszett az újság emblémája a narancs, és "kölcsönkérte": ettől kezdve a FIDESZ is a sajátjaként használta.

Aztán a FIDESZ hirtelen elkezdett öregedni - az idős emberek állítólag egyre konzervatívabbak lesznek -, ebben külső segítséget is igénybe vett, a még fiatalok pedig kiléptek, vagy a FIDESZ kipaszírozta őket magából. Az újság egyre jobban ellenzékbe került a FIDESZ-hez képest, elsősorban szellemiségben: az újságé megmaradt, a FIDESZ meg egyre mélyebbre nyúlt a történelem sötét bugyraiba. Az újság kérte vissza az emblémát, de a FIDESZ nem adta: talán nosztalgiából, amiko még ők is úgy gondolták.

Addig fajult a dolog, hogy az újság egy darabig nem is használhatta a saját emblémáját, rövidítve, MANCS-nak nevezte magát. A bíróság aztán nekik ítélte, ami az övék, és most újra a régi nevet használják. A FIDESZ-nek maradt a narancs színe, ami azért az íz és az aroma nélkül nem ugyanaz. Bát tudjuk, a magyar narancs kicsi, zöld, savanyú, de legalább a miénk.
Előzmény: csakis_3 (1336)