Szevasztok!
Amíg fázom az utakon, addig néha melengetem magamat a fórumok olvasgatásával. Sok értelmes gondolatot láttam, és arra az elhatározásra jutottam, mi lenne, ha indítanék egy új témát: "Ki az igazi gyalogos" címmel. Az első véleményt magam fogalmaznám meg azok alapján amit itt az igazi motorosokról írtatok.
Nos az igazi gyalogos nem jár mezítláb, de saruban sem. Aki saruban jár az sarus, nem gyalogos. Igazi gyalogos az köszön. Az igazi gyalogos nem rohangál, nem lökdösi félre az úton a többieket. Nem megy át a piroson, nem veszélyezteti saját, és mások testi épségét. Az igazi gyalogos mindenkinek segít, és kerülő úton jár haza a feleségéhez. Mert úgy az igazi. Az igazi gyalogosnak Adidas cipője van. Rossz kínai cipő tulajdonos nem nevezhető gyalogosnak. Az igazi gyalogos mindig ápolt cipőben jár, és ha elfeslik a csukája, mindig van nála cipővarró készlet, hogy megjavítsa, de legalább elég pénz, hogy Gucci cipőt vehessen. A csóró gyalogos lenézendő, akinek anyagi gondjai vannak azt nem nevezhetjük igazi gyalogosnak. Az igazi gyalogos egyfolytában akárt 1000 km-t is tud menni. Lásd: Pál apostol. Ő igazi gyalogos volt. Az igazi gyalogos minden szabad- és munkaidejét gyalogos talákozók, és események látogatásával tölti. Aki csak úgy magában gyalogol, az kutyagolós, nem gyalogos. Az igazi gyalogos nem siet, de az sem igazi gyalogos, aki csak úgy sétál. Akinek szakálla van az vad gyalogos. Csak 14-18 évesen nevezhetünk valakit érett és tapasztalt gyalogosnak. Akinek ettől magasabb a kora, és több megtett útja van az vén, büdös trottli. Akinek zipzáras kabátja van az nem igazi gyalogos. A gombos kabátos az igazi. Mer', hogy néz az ki, hogy csak úgy felhúzza a dzsekijét, és nem kapcsolgatja.
Van még néhány téma javaslatom:
Ki az igazi biciklis (nehogy má egy camping biciklis beszóljon az Amstrongnak!)
Ki az igazi hajós
Ki az igazi horgász (A nagy HO-HO nem az mer' papucsban horgászik.)
Ki az igazi vadász
Ki az igazi repülős, aki helikoptert vezet, vagy aki utasszállítót, netán vitorlást
Ki az igazi vasutas
Ki szereti legjobban a sört
És egyáltalán ki az igazi?