ZukII Creative Commons License 2005.03.14 0 0 723

Sziasztok,

Megvolt a második tankolásom is, ebben kb. 200 országút (80-110 km/h) és 300 város volt, a fogyasztásom megint 6,5 literre jött ki. Tegnap megtettem egy Bp-Debrecen-Bp utat is - 150 km országút, 300 autópálya - most még nem tankoltam, de valahol 7-7,5 liter körül lesz a fogyasztás. Hazafelé a folyamatos erős oldal- és szembeszél miatt 8 liter feletti értéket mutatott a fogyasztásmérő.

Egyébként még mindig hímestojásként bánok a kocsival, az első 1000 kilométeren szinte csak 3000-ig pörgettem, a második ezren 4000-ig hajtom csak (most tartok 1500-nál). Szerintem megéri az első kétezer kilométeren kimélni anélkül, hogy a kocsi ellustulásától kellene tartani.

A fordulatszám 120-nál egy kicsivel több, mint 3200 (1.3-as motor), 140-nél forog a motor kb. 4000-et. Abszolút nem hangos, szél- és futóműzaj is minimális.

A motor egyébként igényli a pörgetést, lehet vele gyorsulni ötödikben, de akkor csak nagyon lassan akar a mutató felfelé kúszni.

Beprogramozott rádióadók közt a kormányon levő gombokkal nem lehet váltogatni, a gombok csak hangolásra használhatók (sajnos).

Nekem eddig két apróbb, a napi használatot nem befolyásoló problémám akadt: a jobb első ablak beragad az ajtókeretbe és egy nagy csattanással indul el a gomb megnyomására, és alapjáraton a kipufogóból valami olyasmi zaj jön ki, mint egy lefolyóból. Szerdán megyek ezres szervízre, akkor megnézetem a kereskedőnél.

Előzmény: Beniz (677)